Počas budúceho týždňa bude od elektriny odpojených viac než 3000 domácností v okresoch Žilina a Čadca


Foto: Počas budúceho týždňa bude od elektriny odpojených viac než 3000 domácností v okresoch Žilina a Čadca Foto: Stredoslovenská distribučná a. s.

V priebehu budúceho týždňa plánuje spoločnosť Stredoslovenská distribučná tri niekoľkohodinové odstávky elektrickej energie v okresoch Čadca a Žilina. Od elektriny bude spolu odpojených viac než tritisíc domácností a odberných miest.

Prvá odstávka elektriny je plánovaná na utorok 26. apríla od 7:15 hod. do 18:30 hod. večer, pričom by mala zasiahnuť obyvateľov čadčianskych mestských častí Drahošanka a Čadečka. Bez elektrickej energie budú v rovnakom čase aj osady v obci Svrčinovec.

Odstávka v okrese Čadca bude pokračovať aj v stredu 27. apríla od 7:15 hod. do 18:30 hod. Zasiahnutých bude 700 domácností a odberných miest v centre Svrčinovca a čiastočne aj ulica U Padyšáka v Čadci. 

Vo štvrtok 28. apríla od 7:30 hod. do 17:30 hod. by mala byť elektrická energia odstavená v obciach Žilinského okresu. Bez elektriny bude viac než 1700 domácností v obciach Lietava, Podhorie a Lietavská Svinná-Babkov.

„Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia (22 kV) alebo v ich bezprostrednej blízkosti. Z bezpečnostných dôvodov tak musia zostať na nevyhnutný čas bez napájania,“ uviedol Miroslav Gejdoš, špecialista externej komunikácie Stredoslovenskej distribučnej a. s.


Dôvodom odstávky elektrickej energie v okrese Čadca je rekonštrukcia rozvodne, počas ktorej bude vykonaná aj revízia trafostaníc a vedenia vysokého napätia. V okrese Žilina budú zamestnanci Stredoslovenskej distribučnej počas odstávky odstraňovať porasty, ktoré presiahli do ochranného pásma vzdušného vedenia vysokého napätia.

„Elektromontéri a pracovníci údržby urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné. Ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v ohlásenom čase. Stredoslovenská distribučná žiada dotknutých odberateľov o prípravu na obmedzenie a tiež o trpezlivosť,“ doplnil Miroslav Gejdoš.

Obyvatelia okresov Čadca a Žilina môžu zistiť, či sa odstávka elektrickej energie dotkne aj ich odberného miesta, na webe Stredoslovenskej distribučnej spoločnosti. Stránka zároveň ponúka možnosť bezplatnej registrácie na odber správ o ďalších plánovaných odstávkach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu