Žilinský kraj ocenil osobnosti na Dni regiónov. Cenu získali riaditeľky pracujúce v sociálnych službách a zdravotníctve


Foto: Žilinský kraj ocenil osobnosti na Dni regiónov. Cenu získali riaditeľky pracujúce v sociálnych službách a zdravotníctve Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

V rámci Dňa regiónov 2022 ocenil Žilinský samosprávny kraj minulý týždeň osobnosti, ktoré výrazným spôsobom ovplyvnili dianie v kraji.

Cenu regiónov za prácu a dlhoročný prínos pre samosprávny kraj získala za Žilinskú župu filantropka a riaditeľka Centra sociálnych služieb v Zákamennom Adriána Adamicová, ktorá organizuje viacero projektov pre seniorov a školy. 

Ocenenie jej bolo udelené za rozvoj kvalitných komunitne orientovaných sociálnych služieb v súlade s potrebami regiónu a s prihliadnutím na individuálne potreby klientov s rešpektovaním ich základných ľudských práv.

Ocenenie získala aj riaditeľka odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja Silvia Pekarčíková za motiváciu, originálne myšlienky a za nasadenie počas pandémie. 

Podujatie Deň regiónov mapuje 20 rokov existencie samosprávnych krajov. Prezentované sú na ňom tradície a hlavne súčasné aktivity, ktorými sa župy podieľajú na rozvoji svojich regiónov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu