FOTO: Žilinské gymnastky bodovali na 1. Oblastnom kole Slovenského pohára JIPAST „C”


FOTO: Žilinské gymnastky bodovali na 1. Oblastnom kole Slovenského pohára JIPAST „C”
Galéria: 10 fotiek

Medzinárodný deň športu, ktorý športová komunita oslavuje 6. apríla, si Klub Gymnastika a fitness Žilina pripomenuli na gymnastickej súťaži. Klub Gymnastika a fitness Žilina z poverenia Slovenskej gymnastickej federácie zorganizoval dňa 9. apríla 2022 preteky v gymnastike: 1. Oblastné kolo Slovenského pohára JIPAST „C“. Žilinský gymnastický klub privítal v domácej telocvični 130 pretekárok z 9 gymnastických klubov zo Žiliny, Považskej Bystrice, Vrútok, Martina, Dolného Kubína, Prievidze, Handlovej a z Topoľčian. Najlepšie pretekárky z oblastných kôl postupujú na Majstrovstvá Slovenska.  

„Nabitá tribúna a cvičebná plocha, ktorá praskala vo švíkoch, boli neklamným znakom toho, že pandémia nás nezastavila, ale naopak posilnila a že šport, konkrétne gymnastika, je veľmi dôležitou súčasťou nášho života. Medzi najkrajšie momenty patrili krokodílie slzičky dojatia pretekárky z gymnastického klubu GaF Žilina, ktorá vyhrala v kategórii starších žiačok a rozcítila i zopár dospelých, úprimná detská radosť najmladších slniečok, ktoré boli všetky pre veľký úspech a odvahu ocenené zlatou medailou a takisto celková spokojnosť trénerov s prevedenými výkonmi nových i vytrvalých gymnastiek,“ doplnila predsedníčka Gymnastika a fitness Žilina Michaela Černáková.

Domáci klub Gymnastika a fitness Žilina sa tešil z 2 zlatých, 4 strieborných a 1 bronzovej medaily. 

Kategória najmladšie žiačky: 

2. miesto – EMA SITÁROVÁ, Gymnastika a fitness Žilina

Kategória mladšie žiačky:

1. miesto – TAMARA SITÁROVÁ, Gymnastika a fitness Žilina

2. miesto – EMMA SLOVÁKOVÁ, Gymnastika a fitness Žilina


Kategória staršie žiačky:

1. miesto – SOFIA KVASNICOVÁ, Gymnastika a fitness Žilina

Kategória juniorky:

2. miesto – ALICA ZAHRÁDNÍKOVÁ, Gymnastika a fitness Žilina

3. miesto – LÍVIA HARVANČÍKOVÁ, Gymnastika a fitness Žilina

Kategória ženy:

2. miesto – NIKOLA PIEŠOVÁ, Gymnastika a fitness Žilina

Podrobné výsledky sú zverejnené na webstránke Slovenskej gymnastickej federácie.

„Okrem silnej účasti a veľkej konkurencii nás teší, že gymnastika má stále viac a viac záujemcov a že deti nám pred očami nielen napredujú v cvičebnom prevedení, ale majú opäť možnosť zdolávať výzvy, ktoré šport so sebou prináša, aktívnym ‚prezenčným‘ spôsobom,“ skonštatovali predsedníčka Michaela Černáková a podpredsedníčka Gymnastika a fitness Žilina Soňa Danajová s tým, že za podporu vďačia Mestu Žilina, ZŠ Karpatská, a za pomoc s pretekmi všetkým sponzorom, trénerom za obetavú prípravu detí, zúčastneným rozhodcom, rodičom dobrovoľníkom a v neposlednom rade i Slovenskej gymnastickej federácii.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu