Liptovské múzeum v Ružomberku ponúka okrem výstav aj tvorivé dielne pre seniorov a verejnosť


Foto: Liptovské múzeum v Ružomberku ponúka okrem výstav aj tvorivé dielne pre seniorov a verejnosť Foto: Facebook/Liptovské múzeum

Liptovské múzeum v Ružomberku ponúka svojim návštevníkom okrem zaujímavých expozícií aj rôzne tematické tvorivé aktivity pre verejnosť. Pravidelne tiež organizuje tvorivé dielne zamerané na staršiu generáciu v rámci cyklu Múzeum pre seniorov. O predošlých aj pripravovaných aktivitách informovalo múzeum v príspevku na sociálnej sieti.

V pondelok 11. apríla prebehli posledné tvorivé dielne z cyklu Kreatívne v múzeu, ktoré sa niesli vo veľkonočnom duchu. Šikovné dámy sa vďaka nim naučili vyrábať rôzne veľkonočné a jarné dekorácie, pliesť veľkonočné korbáče či zdobiť kraslice zaujímavými technikami ako decoupage, kanzashi, falošný patchwork, pedigovanie a vŕtanie madeirových vajíčok.

Liptovské múzeum bude vo verejných aktivitách pokračovať až po veľkonočných sviatkoch. Nasledovať by mali ďalšie tvorivé dielne z cyklu Múzeum pre seniorov, ktoré budú začínať v pondelok 25. apríla o 9:00 hodine ráno.

„Tešíme sa na všetkých, stálych, ale aj nových záujemcov. Prajeme Vám krásnu Veľkú noc prežitú v pokoji a v kruhu svojich blízkych,“ uviedlo v príspevku Liptovské múzeum.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu