Klinika vnútorného lekárstva v Ružomberku získala materiálne vybavenie za viac než 80-tisíc eur


Foto: Klinika vnútorného lekárstva v Ružomberku získala materiálne vybavenie za viac než 80-tisíc eur Foto: uvn.sk

Občianske združenie Priatelia kliniky vnútorného lekárstva Ružomberok opäť pomáha Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Tentokrát občianske združenie v snahe zlepšiť kvalitu zdravotnej starostlivosti darovalo klinike vnútorného lekárstva vybavenie a materiál za viac než 80-tisíc eur.

Klinika získala nové prístroje na meranie krvného tlaku a EKG, stolíky k posteliam pre pacientov, resuscitačné stolíky pre jednotku intenzívnej starostlivosti či chladiacu vitrínu, ktorá poputuje na dialyzačné pracovisko kliniky. Imuno-alergologickej ambulancii zas občianske združenie darovalo prístroj na vyhodnocovanie zápalu dýchacích ciest.

Občianske združenie bolo založené s cieľom finančnej a materiálnej pomoci pre kliniku vnútorného lekárstva v ružomberskej nemocnici. Podľa jeho predsedu Antonína Hruboňa v zdravotníctve chýbajú financie, občianske združenie preto od roku 2017 prispelo klinike sumou viac než 400-tisíc eur.

“Môžeme si takto veľmi pomôcť. Vylepšuje sa prístrojové vybavenie v rámci kliniky, snažíme sa tunajšie prostredie poľudštiť pre pacientov. Peniaze idú do zmysluplných výdavkov. Profitujeme z toho my, nemocnica aj pacienti,” uviedol predseda občianskeho združenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu