Karatisti zo Žiliny reprezentovali doma aj vo svete. Z majstrovstiev Slovenska doniesli sedem medailí


Foto: Karatisti zo Žiliny reprezentovali doma aj vo svete. Z majstrovstiev Slovenska doniesli sedem medailí Foto: Karate Klub ŽIlina

Majstrovstvá Slovenska seniorov U21 v karate úspešne reprezentovali v sobotu 9. apríla aj karatisti zo žilinského Karate Klub AC UNIZA. Športovci na majstrovstvách získali dokopy sedem medailí. 

Najlepšie si počínala Miroslava Pevalová, ktorá v kategórii športového zápasu kumite žien pod 61 kilogramov získala titul majsterky Slovenska. Umiestnenie je významné aj z hľadiska nominačných bojov o juniorské majstrovská Európy, ktoré sa budú konať v júni v Prahe. 

Okrem toho získala Pevalová aj bronzovú medailu v seniorskej kategórii kumite žien pod 61 kilogramov a striebornú medailu obhájila aj Sarah Hrnková. 

Vedieť dali o sebe aj seniori v kategóriách masters nad 35 a nad 55 rokov. Trénerka Renáta Kuchariková tu získala v športovom zápase kumite nad 35 rokov striebro. Milan Dokoupil získal bronz v disciplínach kata aj kumite a Viliam Rojko striebro v kumite. 


V tímovej súťaži kumite žien sa družstvu Karate Klubu AC UNIZA Žilina podarilo predĺžiť aj úctyhodnú sériu, keď sa po 4. krát v rade prebojovali až do finále. Po zisku dvoch titulov sa im tentokrát podarilo získať druhé striebro. 

Zároveň sa počas soboty konal v poľskej Lodži aj medzinárodný turnaj Harusto Cup. Tu si najlepšie počínal Jakub Labuda, ktorý získal pri svojom premiérovom štarte v kategórii U21 bronz.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu