Vodič sa cez obec Svrčinovec rútil nebezpečnou rýchlosťou, pri policajnej kontrole nafúkal 1,13 promile


Foto: Vodič sa cez obec Svrčinovec rútil nebezpečnou rýchlosťou, pri policajnej kontrole nafúkal 1,13 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajná hliadka v obci Svrčinovec zastavila vodiča, ktorý výrazne prekročil maximálnu povolenú rýchlosť, čím ohrozil bezpečnosť na cestách. Pri dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu bolo motoristovi namerané 1,13 promile (0,54 mg/l).

Vodiča, ktorý sa krátko po siedmej hodine ráno ponáhľal po ceste prvej triedy v Svrčinovci, zastavila policajná hliadka z Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci. Muž viedol osobné motorové vozidlo značky Audi rýchlosťou 87 km/h, čo je o 37 kilometrov za hodinu viac, než je povolené v obci.

Počas kontroly bolo zistené, že vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu. Momentálne mu hrozí trest za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu