VIDEO: Žilinčanovi 20 minút v plynulej jazde bránil cudzí vodič, dôvodom malo byť zablikanie


Foto: VIDEO: Žilinčanovi 20 minút v plynulej jazde bránil cudzí vodič, dôvodom malo byť zablikanie Foto: Facebook/Dopravný servis Žilina

V piatok 18. marca vo večerných hodinách uverejnil Žilinčan Milan na facebookovej stránke Dopravný servis Žilina video zo svojej služobnej jazdy, ktorú mu znepríjemňoval vodič iného motorového vozidla idúci pred ním. Motorista s trenčianskym evidenčným číslom mal približne 20 minút brániť autorovi záberov v predbehnutí na trase od Ľavobrežnej ulice po Trnové.

Práve po vjazde do žilinskej mestskej časti Trnové sa Milan rozhodol správanie motoristu pred ním natočiť. Z videa je zjavné, že vodič prvého vozidla opakovane pridáva na rýchlosť 30 až 40 kilometrov za hodinu a následne prudko pribrzďuje na 10 až 20 kilometrov za hodinu. Keď sa ho Milan pokúsi predísť, vodič svetlého Mercedesu A180 ho zablokuje čiastočným prejdením do ľavého pruhu.

Na takéto správanie na cestách sa vzťahuje Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov č. 8/2009, § 15 ods. 4, ktorý hovorí, že: Vodič predchádzaného vozidla nesmie zvyšovať rýchlosť jazdy ani inak brániť predchádzaniu.“


Milan v popise videa ďalej vysvetľuje, že akciu vodiča Mercedesu spustil tým, že naňho zablikal, aby mu naznačil, že ho púšťa pred seba. „Ja som šofér z povolania už 9 rokov mňa už len tak nerozčúlia aj keď tento mal blízko,“ vyjadril sa v jednom z komentárov autor videa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu