Na strednej škole v Liptovskom Mikuláši ubytovali stovku utečencov z Ukrajiny, žiadajú o potravinovú pomoc


Foto: Na strednej škole v Liptovskom Mikuláši ubytovali stovku utečencov z Ukrajiny, žiadajú o potravinovú pomoc Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Stredná odborná škola polytechnická v Liptovskom Mikuláši poskytla v súvislosti s kritickou situáciou na Ukrajine ubytovanie pre stovku vojnových utečencov. Informoval o tom Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti.

Ide o štyroch mužov, 56 žien a 40 detí, z ktorých to najmladľšie má iba päť mesiacov. Mesto sa však rozhodlo podať pomocnú ruku: „Z mestského transparentného účtu pošle mesto škole prostriedky na zabezpečenie základných životných potrieb pre Ukrajincov z internátu,“ priblížila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Stredná škola, kde budú utečenci ubytovaní, medzitým prosí taktiež o potravinovú pomoc. Na internátoch školy sa totiž nenachádza kuchyňa, preto je potrebné doplniť zásoby najmä detských výživ, trvanlivých potravín, ale aj sladkosti pre deti, vody, džúsy, trvanlivé salámy, polotovary či drogériu.

„Zároveň potrebujú šikovné ruky, ktoré by pomohli s prípravou potravinových balíčkov, raňajok či večerí, pretože túto aktivitu doposiaľ suplujú učitelia,“ uviedla Čapčíková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu