Na Martinských holiach sa zranil 5-ročný chlapec, vo Veľkej Rači našli ležať na zemi 75-ročnú ženu


Foto: Na Martinských holiach sa zranil 5-ročný chlapec, vo Veľkej Rači našli ležať na zemi 75-ročnú ženu Foto: Facebook/Air Transport Europe, letecká záchranná služba

Vo štvrtok (10. 3.) popoludní zasahovala privolaná posádka záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny na lyžiarskom svahu Martinské hole. Zranený bol iba 5-ročný chlapček, ktorý po nešťastnom páde na lyžiach utrpel zlomeninu predkolenia.

Malého pacienta si prevzali leteckí záchranári pri dolnej stanici vleku od Horskej záchrannej služby (HZS) a v sprievode jeho mamy ho transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM).

Záchranári boli na pomoc privolaní opäť, tentokrát pre 75-ročnú ženu

Počas návratu na základňu dostali záchranári ďalšie hlásenie a urgentným letom smerovali priamo na svah do Veľkej Rače, kde našli svedkovia ležať na zemi 75-ročnú lyžiarku, ktorá bola krátkodobo v bezvedomí.

Pacientka bola po príchode lekára už plne pri vedomí, avšak na okolnosti pádu si nepamätala. Po stabilizovaní stavu a podozrením na otras mozgu bola vrtuľníkom prevezená na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu