Nemocnica v Martine dostala darom 20 nových monitorov dychu, venovala im ich Nadácia Križovatka


Foto: Nemocnica v Martine dostala darom 20 nových monitorov dychu, venovala im ich Nadácia Križovatka Foto: facebook/Neonatológia Martin

Neonatologická klinika pre predčasne narodené deti v Univerzitnej nemocnici v Martine dostala 20 nových monitorov dychu. Venovala im ich nadácia Križovatka, ktorej hlavným cieľom je pomáhať deťom ohrozených syndrómom náhleho úmrtia dojčiat (SIDS), informovalo o tom oddelenie neonatológie na svojej sociálnej sieti.

Zriedkavý syndróm vzbudzuje rešpekt u rodičov aj zdravotníkov. Tento názov zahŕňa niekoľko srdcových syndrómov, ktoré vedú k zástave srdca a následnému úmrtiu. 

Zástava srdca je pri tomto syndróme býva náhla a v jej dôsledku umierajú aj bábätká bez predošlých zdravotných problémov. Najčastejšie k nej dochádza počas spánku dieťaťa a vyskytuje sa najmä u bábätiek do 6. mesiaca ich života, pričom najviac sú ňou ohrozené bábätká s nízkou hmotnosťou.

„Veľmi pekne ďakujeme nadácii Križovatka za 20 apnoe monitorov. Aj vďaka ním budeme my a hlavne rodičia spokojnejší, keď budú bábätká spať v postieľkach,“ poďakovali zamestnanci Univerzitnej nemocnice v Martine.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu