Zlatá svadba priamo na Radnici mesta Žilina


Foto: Zlatá svadba priamo na Radnici mesta Žilina
Galéria: 2 fotky

Manželia Jana a Ivan Jurčovci dnes na Radnici mesta Žilina potvrdili a obnovili svoj manželský sľub po 50-tich rokoch v prítomnosti primátora mesta Žilina Igora Chomu. Nie každé manželstvo vydrží tak dlho, preto ich vzťah môže byť príkladom pre mnohé manželské páry.

Mgr. Jana Jurčová sa narodila v roku 1942 v Prahe. V roku 1960 sa presťahovala do Žiliny, kde začala pracovať na vtedajšej Vysokej škole železničnej (dnešná Žilinská univerzita) ako študijná a štipendijná referentka. Od roku 1962 učila na Základnej deväťročnej škole v Dlhom Poli. Popri zamestnaní vyštudovala Pedagogickú fakultu v Banskej Bystrici odbor matematika – fyzika. V pedagogickej praxi pôsobila 25 rokov na ZŠ Rosina a 5 rokov na Hlinách V. V roku 1998 odišla na starobný dôchodok. V dôchodkovom veku absolvovala Univerzitu tretieho veku na Žilinskej univerzite.

Ivan Jurčo sa narodil v roku 1941 v Orlovom, okres Považská Bystrica. Vyštudoval na Odbornom učilišti v Považskej Bystrici – odbor elektromontér. Po skončení školy pracoval v Považských strojárňach, neskôr v podniku SIGMA – Hranice na Morave, ako elektromontér. Od roku 1971 pracoval v ZVL – Bytčica. Popri zamestnaní vyštudoval Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú. V roku 1999 odišiel do starobného dôchodku. V súčasnosti svoj voľný čas aj s manželkou plne venujú záhradkárčeniu, na záhradke, ktorú majú v Mojšovej Lúčke.

Obaja manželia spojili svoj život manželským zväzkom 3. júla 1965 v Prahe. Z manželstva sa im narodili dve dcéry Ivana a Jana, majú dve vnučky Luciu a Barboru.

„Obdivujem také manželské páry, ako sú manželia Jurčovci, ktorí pevne stoja pri sebe a sú si oporou už 50 rokov. Príklad z nich by si mali brať mnohé páry, ktoré často nevedia nájsť kompromisy, chýba im porozumenie či trpezlivosť,“ povedal vo svojom príhovore primátor mesta Žilina Igor Choma.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina