Peter Sagan sa v nedeľ u pokúsi vyhrať piaty titul v rade


Foto: Peter Sagan sa v nedeľ u pokúsi vyhrať piaty titul v rade
Galéria: 8 fotiek

Celkovo už šiesty titul môže po zajtrajšom preteku jednotlivcov s hromadným štartom získať Peter Sagan, premožiteľa nenašiel štyri posledné ročníky. Slovenský cyklista v službách Tinkoff-Saxo svoje ambície netajil, „majstrovské preteky sa uskutočnia v Žiline, rád by som vyhral obe súťaže,“ dodal Sagan na margo svojej účasti na Spoločných majstrovstviev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike. Tie sa konajú v Žiline od štvrtka 25.6. do nedele 28.6., kedy vyvrcholia pretekom jednotlivcov s hromadným štartom.

V nedeľnajšom štarte môže Sagan počítať s podporou brata Juraja alebo Michaela Kolářa, jazdcov Tinkoff-Saxo. Na preteku sa predstaví tiež česká cyklistická špička v podobe Zdeňka Štybara, Leopolda Königa z tímu Sky alebo Romana Kreuzigera z rovnakého tímu ako Sagan. Výraznú prevahu v pelotóne budú mať jazdci Dukly Trenčín, ktorí v piatkovej časovke obsadili zvyšné dve medailové pozície. Rovnako sa na štarte predstaví zástup jazdcov z ďalšieho slovenského tímu CK Banská Bystrica.

Dukla Trenčín plánuje Sagana potrápiť

„Pokúsime sa potrápiť Saganovcov, nechceme Petrovi darovať titul zadarmo. Naším cieľom je takisto vybojovať medailu,“ uviedol pretekár Dukly Trenčín Patrik Tybor, ktorému sa na nedávnych pretekoch Okolo Slovenska darilo najviac spomedzi slovenských zástupcov. Tybor tiež získal bronz v piatkovej časovke. „Okruh detailne nepoznám, ale bude dosť ťažký a nebude na ňom čas na oddych,“ dodal.

„Okruh je pre všetkých, nevyhovuje úplne ani vrchárom, ani šprintérom. Chceli sme, aby bol čo najatraktívnejší a čo najspravodlivejší. Tristo metrov pred cieľom končí asi kilometrové stúpanie, v ňom sa bude asi rozhodovať. Potom sa vyjde na širokú cestu, kde bude cieľová rovinka,“ spresnil generálny riaditeľ pretekov Stanislav Holec.

V spoločnom pelotóne v kategórii elity i mužov do 23 rokov nastúpi zajtra približne stovka jazdcov z Česka a Slovenska. Cieľ aj štart je stanovený na Hájiku, celý okruh meria 19,9 kilometrov a pretekári ho absolvujú desaťkrát. Dokopy tak pôjde o 199 kilometrov, štartuje sa hromadne o 12:00. Najrýchlejší pretekári by mali končiť okolo piatej popoludní.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu