Študenti zo Žiliny sa môžu zapojiť do ešport ligy. Súťaží sa v CS:GO, LoL, Brawl Stars, Apex Legends a Valorant


Foto: Študenti zo Žiliny sa môžu zapojiť do ešport ligy. Súťaží sa v CS:GO, LoL, Brawl Stars, Apex Legends a Valorant Foto: yvents.sk

V pondelok 7. marca začne štvrtá sezóna slovenskej a českej stredoškolskej ešport ligy. Zapojiť sa môžu všetci študenti stredných škôl z celého Slovenska a Českej republiky aby z pohodlia domova využili svoje hráčske schopnosti na reprezentáciu svojej školy.

Súťažiť sa bude v piatich obľúbených hrách, konkrétne CS:GO, League of Legends, Valorant, Apex Legends a tiež v mobilnej hre Brawl Stars. Študenti, ktorí sa zapoja, budú bojovať o ceny v hodnote viac než 6240 eur.

Hlavným cieľom ešportového turnaja je rozvíjať kognitívne a komunikačné schopnosti u študentov zábavnou a hravou formou. Hranie hier taktiež údajne podporuje rozvoj jazykových schopností, keďže je väčšina podkladov vydávaná v cudzom, najčastejšie anglickom jazyku.

Herná liga by tak mala u študentov rozvíjať zručnosti, ktoré im v budúcnosti uľahčia postup na trhu práce, ako aj v bežnom živote. Registrácia do jednotlivých slovenských turnajov je aktívna do 6. marca na týchto odkazoch:

Do predchádzajúcej sezóny ešport ligy sa zapojilo viac než 160 slovenských a 40 českých stredných škôl. Záznamy z predošlej sezóny a podrobnejšie informácie o projekte nájdete na webovej stránke yzone.sk, Facebooku a Istagrame.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu