Na Kysuciach spôsobila 60-ročná žena dopravnú nehodu, v dychu mala takmer 3 promile alkoholu


Foto: Na Kysuciach spôsobila 60-ročná žena dopravnú nehodu, v dychu mala takmer 3 promile alkoholu Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu 27. februára v ranných hodinách došlo k dopravnej nehode na ceste druhej triedy v obci Raková (okres Čadca). Motorové vozidlo Nissan mala viesť 60-ročná vodička na trase z mesta Čadca smer Turzovka. Následne v pravotočivej zákrute prešla do protismeru, kde sa zrazila s osobným motorovým vozidlom Peugeot, ktorý šoféroval 29-ročný vodič. 

Po príchode polície na miesto sa žena podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,30 mg/l, čo je v prepočte 2,71 promile. U muža alkohol vykonanou dychovou skúškou nebol zistený. Obaja vodiči a jeden spolujazdec boli prevezení do nemocnice. Škoda bola vyčíslená na sumu 10-tisíc eur.

V súvislosti s touto udalosťou už 60 ročná vodička čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,” doplnila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Pozitívnu dychovú skúšku malo v minulom týždni 28 vodičov

V uplynulom týždni (8. týždeň 2022) odhalili policajti v Žilinskom kraji 28 vodičov motorových vozidiel, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu mali jedenásti šoféri výsledok skúšky nad jedno promile. Šesť vodičov spôsobilo pod vplyvom dopravné nehody.

Polícia apeluje na vodičov, aby sa zdržali požívania návykových látok pred tým, než sadnú za volant. Jazda pod vplyvom alkoholu nie je len priestupok, alebo trestný čin, ale predovšetkým vážne ohrozenie seba aj ostatných účastníkov. Následky bývajú v mnohých prípadoch tragické.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu