V krajskej knižnici pripravili počas jarných prázdnin program, súčasťou bude aj workshop na výrobu machových obrazov


Foto: V krajskej knižnici pripravili počas jarných prázdnin program, súčasťou bude aj workshop na výrobu machových obrazov
Galéria: 3 fotky
Foto: Krajská knižnica v Žiline

Krajská knižnica v Žiline pripravuje počas jarných prázdnin bohatý program. Aktivity sú určené predovšetkým pre deti, ale aj dospelých, pričom na každý deň pripadne jedna pre vopred určenú vekovú kategóriu. Program sa bude konať počas dní 7. až 12. marca v budove knižnice.

Počas prvého dňa v pondelok 7. marca bude o 10:00 tradične obľúbená „Knihuľka“ pre najmenšie deti vo veku 1 - 4 roky, ktorým bude dramatizovanou formou čítaná veršovaná rozprávka Žabiatko od Ľudmily Podjavorinskej.

Programom bude sprevádzať po celý čas bábka (dievčatko „Knihuľka“), s ktorou sa deti naučia nielen pesničky, básničky, ale aj si precvičia motoriku a mnoho vecí, ktoré využijú v budúcnosti pri nácviku čítania. Súčasťou podujatia budú aj montessori pomôcky.

Nasledujúci deň utorok 8. marca o 10:30 bude podujatie s názvom Rozprávka ako komix určené pre deti vo veku 7 - 12 rokov, v ktorom predstavia tradičné rozprávky formou komiksu.

Interaktívne podujatie s názvom Tréning pamäti, na ktorom si precvičia deti mozog hravou a zábavnou formou bude v stredu 9. marca o 10:30.


Vo štvrtok 10. marca o 10:30 bude tvorivá dielňa s názvom “Ja som malý umelec a vyrobím si krásnu vec”, v rámci ktorej môžu rodičia spolu s deťmi relaxovať a vyrobiť si pohyblivé 3D zvieratká. Cieľom tvorenia je precvičiť jemnú motoriku strihaním, skladaním a lepením papiera. 

Knihu od Roalda Dahla: Charlie a továreň na čokoládu budú v knižnici čítať v piatok 11. marca o 10:30 a bude určená pre deti vo veku od 7 - 10 rokov. Koordinátorka kultúrno-výchovnej činnosti z Krajskej knižnice v Žiline Jana Neslušanová uviedla, že: „Deti čaká interaktívne čítanie nielen o neuveriteľných príhodách chudobného chlapca v rozprávkovej továrni plnej sladkých zázrakov, ale aj o dôležitosti rodiny a lásky. Čítanie bude prepojené s filmovou ukážkou. Na záver deti potešíme aj malou sladkou odmenou.

V posledný deň sobotu 12. marca o 10:00 bude Workshop s názvom Výroba machových obrazov a dekorácií  pod vedením skúsenej aranžérky, ktorého sa môžu zúčastniť úplne všetci bez obmedzenia veku. Na tieto tvorivé dielne je však potrebné sa vopred prihlásiť. Bližšie informácie nájdete na stránke knižnice.

Koordinátorka knižnice pozvala, aby rodinní príslušníci spolu s deťmi prišli stráviť čas s knihami: „Milí rodičia a starí rodičia, ponúkame vám a vašim deťom a vnúčatkám priestor pre tvorivosť, dávame možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií a vedomostí, preto neváhajte s deťmi tráviť čas s knihami v knižnici, nielen počas prázdnin, ale aj počas celého roka.“




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu