Poľský vodič kamióna šoféroval pod vplyvom alkoholu cez Trstenú, policajná hliadka mu zabránila v ďalšej jazde


Foto: Poľský vodič kamióna šoféroval pod vplyvom alkoholu cez Trstenú, policajná hliadka mu zabránila v ďalšej jazde Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu 20. februára vo večerných hodinách viedol 53-ročný muž z Poľska po ceste prvej triedy v Trstenej (okres Tvrdošín) nákladné motorové vozidlo s návesom. Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru ho v meste zastavila.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová uviedla, že: „Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,52 mg/l (1,08 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. 

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ dodala hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu