Múzeum kysuckej dediny oslávi vo Vychylovke fašiangy pri príležitosti 50. výročia od svojho založenia


Foto: Múzeum kysuckej dediny oslávi vo Vychylovke fašiangy pri príležitosti 50. výročia od svojho založenia

Kysucké múzeum – organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja – sa rozhodlo uskutočnil podujatie Fašiangy sa krátia, už sa nenavrátia pri príležitosti 50. výročia od svojho založenia.

Toto obdobie zosobňuje veselosť, hodovanie či tanec od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Jeho vyvrcholenie predstavovalo obchôdzky masiek v posledných troch dňoch. V nedeľu 27. februára 2022 sa v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke uskutoční fašiangová zábava od 13:00 do 15:30 hod.

„Fašiangový sprievod masiek sa začne o 13: 00 hod. zo stanice Skanzen a pôjde naprieč Múzeom kysuckej dediny až k pódiu pri Krčme z Korne, kde o 14:00 hod. vyvrcholí tradičným pochovaním basy. Pravú fašiangovú náladu zabezpečí folklórny súbor Bystrica z Novej Bystrice,“ doplnila Miroslava Jančulová z oddelenia práce s verejnosťou.

Počas daného dňa bude skanzen otvorený pre verejnosť od 11:00 do 16:00 hod. „Nakoľko nie je skanzen sprístupnený celý a počas celého dňa, vstupné bude pre dospelú osobu 3,50€ a deti, študenti, dôchodcovia, zťp/ zťps budú mať vstup zdarma,“ informovala Jančulová s tým, že hostia môžu prísť aj v maskách.


V súčasnosti sa, vzhľadom na vývoj pandémie, môžu meniť pravidlá pre pobyt viacerých osôb v interiéroch a exteriéroch, preto prosíme návštevníkov, aby sledovali jednak nariadenia príslušných autorít, ako aj našu webstránku. Spomínané podujatie a aktivity môžu byť obmedzené alebo zrušené podľa vývoja pandémie. Veríme, že vás toto podujatie zaujme a prídete do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke.



Miesto: Múzeum Kysuckej dediny, Vychylovka
Dátum: 27.02.2022 - 13:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu