Na výročnú konferenciu Slovenského zväzu cyklistiky pricestovalo v sobotu do Žiliny šesťdesiat zástupcov klubov


Foto: Na výročnú konferenciu Slovenského zväzu cyklistiky pricestovalo v sobotu do Žiliny šesťdesiat zástupcov klubov Foto: ilustračné / pixabay.com

V sobotu 5. februára 2022 sa v Žiline uskutočnilo zasadnutie najvyššieho orgánu Slovenského zväzu cyklistiky (SZC). Na výročnú konferenciu pricestovalo šesťdesiat zástupcov klubov a zúčastnil sa jej aj Mgr. Ivan Husár, štátny tajomník pre šport z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

Na zasadnutí delegáti schválili predloženú zmenu stanov, rozpočet pre rok 2022, nové smernice, taktiež volili zástupcov odvetví do výkonného výboru, predsedu a členov kontrolnej komisie, predsedu disciplinárnej komisie a predsedu a členov arbitrážnej rady. 

Dôležitým krokom bolo udelenie mandátu štatutárom zväzu smerujúceho k výstavbe Národného cyklistického centra. Predložené návrhy mali vyše 90% podporu.

Rokovania, ktoré otvoril prezident zväzu sa začali správou o činnosti za uplynulý rok. Významným bodom programu bolo udelenie mandátu prezidentovi SZC Petrovi Privarovi a generálnej sekretárke Kataríne Jakubovej na komunikáciu, rokovania a uzatváranie zmlúv, memoránd a právnych úkonov za účelom dosiahnutia výstavby a dokončenia Národného cyklistického centra, uviedol na stránke SZC.


Zástupcovia schválili platnosť volieb členov do výkonného výboru a rozpočet pre rok 2022. Jednotlivé odvetvia budú zastupovať:

  • Matej Vyšňa (cestná cyklistika dospelí),
  • Martin Riška (CC mládež),
  • Mgr. Michal Rohoň (dráhová cyklistika),
  • PaedDr. Martin Belás, PhD. (horská cyklistika XC),
  • Mgr. Tomáš Vrbovský (horská cyklistika DH),
  • Mgr. Martin Fraňo (cyklokros),
  • Andrej Práznovský (trial),
  • Andrea Hajdú (sálová cyklistika),
  • Ladislav Longauer (cyklistika pre všetkých),
  • Branislav Režnák (paracyklistika),
  • JUDr. Matúš Radosa (rozhodcovská komisia).

Ako predseda kontrolnej komisie bol opätovne zvolený Ladislav Dobrovoľný, ten je zároveň kontrolórom SZC. Za členov kontrolnej komisie boli zvolení Jána Ševčík, Štefana Nagy, Petra Danovský a Stanislav Holec. Pre nasledujúce obdobie budú členmi arbitrážnej rady Vendelín Kvetan, Maroš Kováč, Miroslav Burčík, Václav Števko a Miroslav Dobrovoľný, za predsedu bol zvolený Milan Schurger. Karola Mlynára vybrali za predsedu disciplinárnej komisie v doplňujúcich voľbách. 

Zmeny stanov boli schválené s jedinou zmenou, ktorú oproti pôvodne zaslanému návrhu zo sekretariátu obdržali účastníci konferencie.

„Tohtoročná konferencia dopadla opäť vynikajúco. Som veľmi rada, že naši členovia, ktorí cyklistiku milujú a venujú sa jej, prišli na konferenciu v takom počte aj napriek pandémii, a že tam vydržali sedieť dokonca, nakoľko sme končili vo večerných hodinách. Ani nezmyselné vyjadrenia, ktoré kolovali proti SZC v článku pred konferenciou, nezabránili hladkému priebehu konferencie a zvíťazil zdravý rozum a láska k cyklistike,“ vyjadrila sa po konferencii Katarína Jakubová, generálna sekretárka SZC.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu