Vodič MHD upozornil cestujúceho na povinnosť nosenia respirátora, 20-ročný mladík ho ohrozoval nožom


Foto: Vodič MHD upozornil cestujúceho na povinnosť nosenia respirátora, 20-ročný mladík ho ohrozoval nožom Foto: ilustračné

Príslušníci žilinskej mestskej polície riešili počas uplynulého víkendu viaceré prípady. O niekoľkých najzaujímavejších informovali opäť prostredníctvom sociálnej siete. Počas služby v sobotu a v nedeľu zaevidovala Mestská polícia (MP) Žilina celkom 17 priestupkov konzumácie alkoholu na verejných priestranstvách v meste. V troch prípadoch išlo o mladistvé osoby.

Príslušníci zistili aj tri prevádzky, ktoré mali otvorené po 22.00 hodine.  Všetky zistené priestupky vybavili uložením pokút v blokovom konaní, prípadne napomenutím. 

V prvom z dvoch vážnejších prípadoch hliadka spozorovala vodiča, ktorý nerešpektoval zákaz odbočenia počas nočných hodín.  Vozidlo značky Opel so žilinským evidenčným číslom šoféroval 31-ročný muž, ktorý pri kontrole nevedel preukázať svoju totožnosť.


„Uvádzal, že nemá doklady a to ani osobné ani na vedenie vozidla. Na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru. Následne bolo zistené, že sa jedná o 31-ročného muža, ktorý má od roku 2019 zadržané vodičské oprávnenie. Pre podozrenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia prípad prevzala štátna polícia,“ spresňuje mestská polícia.

V druhom prípade došlo k ohrozovaniu vodiča mestskej hromadnej dopravy po tom, čo upozornil cestujúceho na povinnosť nasadiť si respirátor. Incident sa stal v nedeľu 6. februára podvečer na ulici P.  O. Hviezdoslava na autobusovej linke linke č. 31.

„Namiesto toho, aby si respirátor nasadil, vytiahol mladík nôž tzv. motýlik a vodiča ním mal ohrozovať. Vodič privolal hliadku mestskej polície, ktorá mladíka (20) za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovala. Následne ho odovzdala príslušníkom štátnej polície. Pri incidente k zraneniam osôb nedošlo,“ uvádza Mestská polícia Žilina v závere správy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu