FOTO: Po zrážke vlaku s kamiónom na Orave odviezli vodiča aj rušňovodiča do nemocnice, škoda je 33-tisíc eur


FOTO: Po zrážke vlaku s kamiónom na Orave odviezli vodiča aj rušňovodiča do nemocnice, škoda je 33-tisíc eur
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok 3. februára v popoludňajších hodinách v meste Tvrdošín, sa zranili dve osoby. K zrážke vlaku a kamióna došlo na železničnom priecestí v katastri mesta, škody sa pohybujú v desiatkach tisíc eur.

„Na základe doteraz vykonaného preverovania bolo zistené, že 40-ročný vodič viedol po miestnej komunikácii nákladné motorové vozidlo Volvo s návesom. Následne s vozidlom vošiel na priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Polícia po nehode vykonala u vodiča nákladiaka aj rušňovodiča dychové skúšky zamerané na zistenie prítomnosti alkoholu. V oboch prípadoch mali skúšky negatívny výsledok a teda nepreukázali požitie alkoholických nápojov.


Z miesta nehody boli následne obaja muži odvezení na ďalšie vyšetrenie do nemocnice. Hmotná škoda je predbežne vyčíslená na sumu 33 000 eur.

V dôsledku dopravnej nehody, ktorá sa stala krátko pred 13:00 hod., boli odrieknuté viaceré osobné vlaky na úseku Trstená - Kraľovany. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) nahradila tieto spojenia autobusmi. Udalosť sa dotkla celkovo ôsmich vlakových spojení.

Okolnosti a príčiny vzniku tejto dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania, ktoré vykonáva polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu