Pri Kysuckom Novom Meste odštartovali prvé práce na výstavbe privádzača, pracovníci už vyrezávajú dreviny


Foto: Pri Kysuckom Novom Meste odštartovali  prvé práce na výstavbe privádzača, pracovníci už vyrezávajú dreviny Foto: Facebook / Marián Mihalda

V okolí motorestu Skalka pri Kysuckom Novom Meste odštartovali v pondelok 31. januára prvé pracovné činnosti zamerané na prípravu výstavby diaľničného privádzača. Informoval o tom primátor mesta Marián Mihalda na sociálnej sieti. Zhotoviteľ aktuálne odstraňuje dreviny nachádzajúce sa v trase plánovanej stavby. 

„Od skorých ranných hodín počuť zvuk motorových píl. Tento ruch sprevádza pomaly sa rozbiehajúcu výstavbu diaľničného privádzača, ktorý by mal byť hotový do roku 2023, teda už budúci rok. Momentálne sa konajú prípravné práce a verím, že budú pokračovať s takou vervou a energiou, s akou sme o privádzač celé roky bojovali,“ uviedol primátor Kysuckého Nového Mesta.

Diaľničný privádzač spojí frekventovanú cestu prvej triedy I/11 smerujúcu do Čiech a Poľska s Kysuckým Novým Mestom a odľahčí tak problematickú križovatku v Radoli. Cestu denne využíva viac než 30-tisíc vozidiel, pre ktoré je križovatka v Radoli kritickým bodom.

Vjazd do Kysuckého Nového Mesta je sťažený domácim obyvateľom blízkych obcí a premávku výrazne komplikuje aj nákladná doprava súvisiaca s prevádzkou najväčšieho zamestnávateľa v Žilinskom kraji, kde pracuje viac než 5000 ľudí.



Stavbu bude realizovať spoločnosť Metrostav DS a. s., ktorá vzišla víťazne z verejného obstarávania. Zmluvná cena výstavby je stanovená na sumu 13 656 562,07 eur a financovanie bude zo štátneho rozpočtu. Celková dĺžka privádzača bude 1 358,81 metrov, pričom 375,66 metrov budú tvoriť mostné objekty a postaví sa aj jedna križovatka s budúcou D3.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu