Radostné knihobranie v Žiline: Zapojte sa do dobročinného knižného bazáru, financie poputujú na pomoc deťom


Foto: Radostné knihobranie v Žiline: Zapojte sa do dobročinného knižného bazáru, financie poputujú na pomoc deťom

Čítanie je pre mňa veľmi dôležitá súčasť života. Je to môj čas, kedy unikám z reálneho sveta, ukľudním svoju myseľ a prežívam niečo nové,” toto sú slová Žilinčanky Janky, ktorá založila knihomoľský projekt Radosť v krabičke.

Ide doslova o krabičku plnú radosti a prekvapení, v ktorej predplatiteľom príde začiatkom každého mesiaca knižná novinka podľa zvoleného žánru a jeden alebo viac produktov slovenskej výroby.

Tento unikátny projekt nielenže podporuje lokálnych výrobcov, ale pomáha aj tam, kde je to potrebné. 1 euro z každej predanej krabičky putuje občianskemu združeniu Svetielko nádeje.

Prvýkrát sa pod týmto projektom uskutoční aj udalosť v kaviarni Bowden Cycling Space v Žiline. Radostné knihobranie sa bude konať 5. februára 2022 a bude vás tam čakať množstvo čítaných kníh vo výbornom stave, ktoré si zaslúžia nový domov.


Ak vás niektoré zaujmú, môžete si ich adoptovať za dobrovoľný príspevok, ktorý do posledného centíka poputuje do žilinskej nadácie „Náruč“. Organizácia robí naozaj obdivuhodnú prácu s deťmi, ktoré potrebujú pomoc, a každý príspevok im pomôže robiť túto prácu ešte lepšie a kvalitnejšie.

Zároveň, ak máte doma knihy vo veľmi dobrom stave, ktoré by potešili iných, pokojne ich môžete doniesť vopred do kaviarne Bowden, alebo priamo na udalosť.

Ak chcete mať aktuálne informácie o udalosti Radostné knihobranie sledujte Instagram profil Radosť v krabičke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu