Mestskí policajti z Vrútok pomohli zachrániť sovu, aktuálne sa zotavuje v záchrannej stanici v Zázrivej


Foto: Mestskí policajti z Vrútok pomohli zachrániť sovu, aktuálne sa zotavuje v záchrannej stanici v Zázrivej Foto: Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

Vrútockí mestskí policajti pomohli zachrániť dezorientovanú sovu, ktorá pravdepodobne utrpela silný náraz a nebola schopná letu. V spolupráci s martinskou veterinárnou klinikou zabezpečili jej nočný transport do záchrannej stanice v obci Zázrivá (okres Dolný Kubín).

V stanici sa o sovu lesnú dôkladne postarajú a zabezpečia jej starostlivosť dovtedy, kým sa nezotaví a nebude                   odletieť.

„Táto krásna Rozálka je sova lesná, ktorá bola nájdená v noci pravdepodobne po náraze. Bola silno dezorientovaná a neschopná letu priamo vo Vrútkach. Sova sa už pomaly zotavuje a my ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k jej záchrane. Nech je takýchto príkladov čo najviac,“ uvádza Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá na sociálnej sieti.

Záchranná stanica pre voľne žijúce živočíchy funguje v Zázrivej už od roku 2001. Odborníci na pomoc zraneným zvieratám majú bohaté skúsenosti s rehabilitáciami rôznych druhov. Za roky svojej činnosti sa mali možnosť starať o stovky živočíchov najrozmanitejších druhov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu