VIDEO: Opitý vodič, ktorý spôsobil pri Bytči nehodu a nafúkal takmer 3 promile, prišiel po diaľnici


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

V stredu 26. januára v skorých ranných hodinách zadržala polícia pri Bytči šoféra osobného auta, ktorý jazdil s takmer tromi promile. 51-ročný muž pritiahol na seba pozornosť nekoordinovanou jazdou zo strany na stranu a prechádzaním mimo jazdný pruh. S vozidlom značky Škoda pritom prichádzal po diaľnici D1.

Podľa očitého svedka, ktorý nezodpovednú jazdu pod vplyvom alkoholu zachytil na videu, smeroval muž z obce Beluša (okres Púchov) do práce. Vďaka pohotovej reakcii svedka a oznámeniu na tiesňovú linku sa ho podarilo zadržať a predísť tak hroziacemu nebezpečenstvu.

„Na križovatke ho vynieslo na ostrovček kde následne som využil šancu a chcel mu zabrániť v ďalšej jazde a dostať ho z auta von. Nemohol som sa na to pozerať, ako išiel zo strany na stranu, koľko kolízií skoro zapríčinil, kde mohlo prísť k veľkému nešťastiu. Tak mi poškodil auto a utiekol z miesta nehody, kde som ho prenasledoval až do obce Hlboké nad Váhom,“ spresnil svedok Dávid na sociálnej sieti.

Muža napokon zadržala hliadka Diaľničného oddelenia Kunovec. Pri dychovej skúške na alkohol nafúkal hodnotu takmer tri promile.

Vodič vozidla Škoda sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,35 mg/l (2,81 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Pokiaľ ste na cestách svedkom podobného nezvyčajného správania vodičov motorových vozidiel, nebojte sa kontaktovať tiesňovú linku polície na čísle 158. Vďaka vašej pomoci môžu včasným zásahom príslušníci zabrániť vážnym nehodám či nešťastiam, ktorých následky bývajú často fatálne.


Podobný prípad riešili v decembri minulého roka policajti v centre Žiliny. Aj tu sa vďaka pohotovému svedkovi podarilo zabrániť v ďalšej jazde vodičovi, ktorý mal v sebe 2,1 promile alkoholu.

Počas uplynulého týždňa odhalili desiatky opitých šoférov

Polícia venovala dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v Žilinskom kraji pozornosť aj v uplynulom 3. týždni tohto roka. Hliadky na cestách zaevidovali dohromady 46 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel až 20 nafúkalo hodnotu nad 1 promile. Štyria motoristi spôsobili pod vplyvom dopravnú nehodu a dvaja sa dychovej skúške odmietli podrobiť.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát ôsmim cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu