Po nehode v centre Žiliny našli vodiča pizzérie ležať pod autom, na sedadle bola zelená sušina


Foto: Po nehode v centre Žiliny našli vodiča pizzérie ležať pod autom, na sedadle bola zelená sušina

V centre Žiliny sa stala v utorok 11. januára vo večerných hodinách vážna dopravná nehoda. Osobné auto pri prejazde zákrutou na Hviezdoslavovej ulici zišlo z cesty, prešlo cez stredový deliaci ostrovček, narazilo do stĺpa verejného osvetlenia a následne do oplotenia.

Krátko po udalosti prišli na miesto prví svedkovia a náhodní okoloidúci obyvatelia, ktorí incident videli z diaľky. Tí urýchlene kontaktovali tiesňovú linku a začali s poskytovaním prvej pomoci. Po príchode k zdemolovanému vozidlu našli ležať mladého muža čiastočne pod karosériou a miesto vodiča prázdne.

V okolí sa nachádzal rozliaty benzín a z motorového priestoru vychádzal dym. Ľudia poskytujúci prvú pomoc museli preto postupovať veľmi opatrne. Pomocnú ruku podal jeden z okoloidúcich motoristov, ktorý mal pri sebe hasiaci prístroj. Záchranné zložky našťastie dorazili k nehode za menej než päť minút, riadenie záchrannej akcie si hneď prevzali do svojich rúk.

So záchranármi komunikovali telefonicky počas poskytovania prvej pomoci dvaja kamaráti Jakub a Lukáš. Tí chceli mladého muža najskôr spod auta vytiahnuť, no nevedeli odhadnúť rozsah jeho zranení. Napokon počkali na privolanú pomoc a iba so zraneným komunikovali.

„Bežali sme na miesto nehody, tam už sme videli muža pod autom. Bol pri vedomí ale v šoku. Boli otvorené iba dvere vodiča a keď som sa ho pýtal, kde je vodič, povedal, že nevie, ušiel. Bolo to také zvláštne, pretože sme ho našli pod autom a trčala iba hlava a kus trupu,“ opísal situáciu Lukáš.

Počas dokumentovania nehody v blízkosti križovatky ulíc Hviezdoslavova a 1. mája policajti zistili, že zranený muž nehovoril pravdu. Osobný automobil totiž viedol on sám, napriek tomu, že ho našli ležať pod karosériou.


„S hasičmi sme ešte prešli okolie, pretože sme si neboli istí, či naozaj on bol šoférom. Hľadali sme potenciálneho šoféra, ktorého sme však v najbližšom okolí nenašli. Následne potvrdili policajti, že on bol šoférom vozidla. Neskôr sme sa dozvedeli, že to bol rozvozca pizze, išiel vysokou rýchlosťou popred železničnú stanicu, nezvládol zákrutu a zrejme dostal šmyk,“ doplnil Jakub.

30-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Z miesta bol následne prevezený na ošetrenie do žilinskej nemocnice. Polícia našla počas dokumentovania nehody na zadných sedadlách zelenú sušinu.

„Počas procesných úkonov na mieste dopravnej nehody policajti vo vozidle zaistili neznámy rastlinný materiál, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Muž mal niekoľko zlomenín, či už zlomenina nohy, ruky, vykĺbené rameno, poranenú chrbticu a tiež zlomené rebrá. Absolvoval niekoľko operácií, no je mimo ohrozenia života,“ spresnila Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina.

Galéria: 4 fotky


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu