Nezodpovední obyvatelia zanechali po novoročných oslavách na Hájiku množstvo odpadu, dobrovoľníci ho upratali


Foto: Nezodpovední obyvatelia zanechali po novoročných oslavách na Hájiku množstvo odpadu, dobrovoľníci ho upratali Foto: Silvia Michulková

Každoročne sa opakujúcim problémom po silvestrovských a novoročných oslavách v Žiline býva neporiadok zo zábavnej pyrotechniky. Inak tomu nie je ani teraz, kedy sídliská a mestské časti zasypalo množstvo papierových či kartónových pozostatkov a balení ohňostrojov. 

Časť obyvateľov si po sebe neporiadok vždy poupratuje. Sú však aj takí, ktorých následky odpaľovania ohňostrojov netrápia a s upratovaním si nerobia veľké starosti. V rôznych lokalitách mesta je potom možné počas prvých dní v roku nachádzať kopy odpadu. Často aj v lesoch a na lúkach.

Dvaja obyvatelia sídliska Hájik sa rozhodli, že na Nový rok nebudú sedieť doma ale prispejú k očiste verejného priestoru. Spoločne pozbierali zvyšky odpálenej zábavnej pyrotechniky v okolí bytových domov a na lúke.


„Menšia očista pre Hájik. Trochu sme sa s priateľom realizovali a trochu pozbierali odpad. Najmä hradisko, okolo Petzvalovej, na štvorci ulica Kempelenová a ešte pri škôlke,“ opísala na sociálnej sieti aktivistka.

Podobné aktivity bolo možné vidieť aj v uplynulých rokoch. Čoraz viac ľudí sa postupne pridáva k spoločným aktivitám zameraným na očistu verejných priestranstiev, pričom vo voľnom čase zbierajú nemalé objemy odpadov vyhodených v prírode.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu