V GlobalLogic Slovakia to vonia človečinou. Zamestnanci majú široké spektrum benefitov, z ktorých si môžu vyberať


Foto: V GlobalLogic Slovakia to vonia človečinou. Zamestnanci majú široké spektrum benefitov, z ktorých si môžu vyberať

Nájsť si prácu, v ktorej bude zamestnanec spokojný, bude sa vyvíjať, vzdelávať sa, dosahovať stanovené kariérne méty a bude mať po boku kolegov, na ktorých sa môže spoľahnúť či už v pracovných alebo súkromných záležitostiach, nie je nereálne. Spoločnosť GlobalLogic Slovakia, ktorú nájdete v Košiciach, Banskej Bystrici a Žiline, sa zaoberá vývojom efektívnych softvérových riešení a takú pracovnú pozíciu ponúka.

Presvedčí vás o tom Michal Kónya, ktorý v GlobalLogic Slovakia pracuje na pozícii Specialist na oddelení Talent Acquisition Group, a v rámci rozhovoru nám odpovedal na niekoľko otázok. 

Čím je spoločnosť GlobalLogic Slovakia výnimočná?
Na jednom väčšom meetingu zaznelo slovo ČLOVEČINA. A práve v kontexte so spoločnosťou GlobalLogic by som ho chcel použiť. Myslím si, že práve „človečina“ vyjadruje našu firemnú kultúru. Byť k sebe milý a ústretový, to je to, čo je v dnešnej ťažko skúšanej spoločnosti tak nutne potrebné. A tu to nájde každý zamestnanec. Okrem toho aj mnoho zaujímavých projektov z rôznych príťažlivých odvetví. Takže ani o zábavu u nás nie je núdza.

Na akých pilieroch sú postavené benefity GlobalLogic Slovakia?
Spoločnosť GlobalLogic stojí na jednom základnom pilieri, ktorým je sloboda a možnosť slobodne si vybrať. Naši zamestnanci a moji kolegovia vedia spoločne participovať na rôznych projektoch, či už ide o športové eventy, podujatia so zameraním na charitu, ale taktiež participujú na budovaní komunity, ktorá je pre nás kľúčová.

Čím sa tieto benefity líšia od benefitov iných IT firiem?
Asi sa budem opakovať, ale myslím, že sa práve odlišujeme tým, že všetci zamestnanci majú možnosť výberu a môžu sa rozhodnúť medzi viacerými možnosťami. Či už sa bavíme o finančnom bonuse, alebo pri výbere firemného telefónu. Je pre nás dôležité, aby sa naši zamestnanci, moji kolegovia, cítili oddýchnuto, preto majú k dispozícií 4 dni dovolenky navyše. Nemôžem opomenúť aj nové kancelárie vybavené modernými technológiami. Aj keď sme väčšinu času doma, snažíme sa o to, aby po návrate do kancelárií našim zamestnancom nič nechýbalo. Dobrým príkladom je napríklad RELAX ROOM, v ktorej je možné odpočinúť si aktívne, ale aj pasívne.

Aké možnosti vzdelávania ponúka spoločnosť svojim zamestnancom?
Vo firme si razíme aj cestu vzdelávania, ktorá je podľa nás veľmi dôležitá. GlobalLogic Slovakia poskytuje priestor a čas aj na vzdelávanie, ktoré prebieha vo viacerých formách. Nezastavila nás ani pandémia a všetky aktivity sme presunuli do online priestoru. Minulý aj tento finančný rok sme poskytovali pre naše tímy aj virtuálne teambuildingy.

Rád by som spomenul vzdelávacie platformy Udemy a Percipio. Udemy je samostatná platforma, v rámci ktorej majú naši zamestnanci prístup ku cca 6-tisím kurzom. Ďalšou takouto samostatnou platformou je Percipio. Portál poskytuje 50-tisíc školení, kurzov, audionahrávok a pod. pre každého zamestnanca GlobalLogic. Okrem toho má naša spoločnosť interných školiteľov a trénerov, ktorí radi odovzdajú svoje vedomosti z praxe a náhľad do technológií kolegom nielen na juniorských pozíciách.

Ponúka spoločnosť GlobalLogic Slovakia pre svojich zamestnancov možnosť relokácie?
Samozrejme. GlobalLogic priebežne ponúka zaujímavé ponuky na relokácie do krajín, kde máme ďalšie pobočky. Každý zamestnanec, ktorý prejaví záujem o relokáciu, resp. vycestovanie, má u nás dvere otvorené. Skvelým príkladom relokácie sú kolegovia, ktorí už vycestovali napr. do Spojených štátov amerických. Momentálne ponúkame možnosť relokácie do našich pobočiek vo Švédsku.

Aké vlastnosti by mal mať zamestnanec GlobalLogic Slovakia?

Určite by to mal byť človek, ktorý sa rád vzdeláva, vymýšľa, skúša nové veci. Čím vynaliezavejší, tým lepšie. Samozrejme, každý zamestnanec sa k nám dostane s istým balíkom znalostí, skúseností a vedomostí s niektorou z technológií, ktoré ovláda a rád s nimi pracuje. Doba a technológie sa menia a s nimi aj motivácia ľudí, ktorí chcú skúsiť niečo nové. Preto GlobalLogic otvára dvere takýmto zamestnancom a snaží sa ich podporovať v každom ohľade.

Ako motivuje GlobalLogic Slovakia svojich zamestnancov v tejto online dobe, aby sa cítili byť súčasťou svojej firmy?
Musím priznať, že nie je to jednoduché. Určite by som spomenul rôzne charitatívne či športové podujatia, do ktorých sa môžu naši zamestnanci zapojiť. Ide o charitatívne zbierky, alebo zbierky pre útulky pre psíkov. Zo športových by som spomenul GlobalLogic Run alebo event AjTy Sports Fever, ktorý sa uskutočnil medzi IT spoločnosťami, ktoré sídlia v Košiciach. Okrem toho, pokiaľ to opatrenia dovoľujú, uskutočňujeme aj malé teambuildingy v tímoch, v ktorých ľudia pracujú, aby sme nestratili povestného tímového ducha.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR GlobalLogic