VIDEO: Pohľad na Žilinu pri západe slnka a zábery večernej premávky zachytené na časozbernom videu z Dubňa


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Dubeň je vrch s nadmorskou výškou 613 m n. m. ležiaci nad mestom Žilina a obcou Teplička nad Váhom. Zo svojho hrebeňa ponúka možnosti nádherných výhľadov nielen na mesto ale a okolité obce, ale aj na Vodné dielo, vrchy Malej Fatry, Hričovskú priehradu, Kysuckú kotlinu a pri vhodných pozorovacích podmienkach aj na Rajeckú dolinu či Kľak.

V roku 2018 bola na Dubni otvorená vyhliadková veža, ktorá má výšku viac ako 27 metrov. Rozhľadňa má vďaka svojmu umiestneniu vynikajúcu panoramatickú polohu, z ktorej vo výške približne desiateho poschodia ponúka nádherné výhľady počas celého roka. Miesto sa okamžite stalo vyhľadávanou turistickou lokalitou, kde sa mnohí opakovane vracajú a zhotovujú videá a fotografie.

Rovnako aj autor videa Ladislav zhotovil časozberné video, ktoré zachytáva západ slnka nad Žilinou a následné zotmenie. Na záberoch je možné vidieť frekventovanú premávku nielen na hlavnej trase z Bratislavy do Košíc ale aj na mnohých menších uliciach v centre mesta a širšom okolí či susedných obciach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu