Občianski aktivisti vyčistili ďalšiu časť verejného priestoru v okolí parku Frambor a Bratislavskej ulice


Foto: Občianski aktivisti vyčistili ďalšiu časť verejného priestoru v okolí parku Frambor a Bratislavskej ulice
Galéria: 14 fotiek

Park Frambor sa nachádza v oblasti žilinskej estakády. Občianski aktivisti sa snažia tento pôvodne zanedbaný verejný priestor postupne premieňať zo smetiska na zelený park. Niekoľkokrát tam prebiehali veľké upratovacie akcie, do ktorých sa zapájalo mesto, obyvatelia v okolí či susedné firmy.

Svoju činnosť postupne dobrovoľníci rozširujú aj na širšie okolie parku a oblasť Bratislavskej ulice. Aj v tejto lokalite sa nachádza množstvo odpadu, plastov a stavebnej sutiny. Spoločnými silami sa im darí ho postupne eliminovať.

Žilinský skrášľovací spolok uverejnil na sociálnych sieťach vyjadrenie, v ktorom hovorí o žiadosti na pomoc pri odstraňovaní odpadu pod cestnou estakádou smerovanej poslancom mesta a primátorovi.

Následne bolo uskutočnené rokovanie, na ktorom vyjadrilo niekoľko poslancov morálnu podporu, z toho jeden – Ľuboš Plešinger – sa reálne aj zapojil do akcie. Vďaka tomu boli na odstraňovanie odpadu vyčlenené financie z poslaneckého fondu.


Po zabezpečení veľkého kontajnera, ktorý bol sponzorským darom na túto činnosť, sa do upratovania zapojili aj deti z Bratislavskej ulice. Cez žilinskú pizzeriu Fantasia bolo taktiež poskytnuté sponzorské občerstvenie a občianske združenie vybavilo dva veľkokapacitné kontajnery od mesta Žilina.

Hneď z rána poskytla „suseda“ parku aj motorovú pílu, čím uľahčila aktivistom kus práce. „Podarilo sa nám spraviť kus dobrej práce a dokonca sme aj vyčistili roky zanedbaný chodník popri Bratislavskej ulici. Chcem skutočne veľmi pekne poďakovať všetkým za pomoc a sponzorstvo. Veľmi si to vážime. Bez vás všetkých by sme to nedokázali,“ vyhlásil Žilinský skrášľovací spolok.

V rámci dobrovoľníckej činnosti sa podarilo vyčistiť aj roky zanedbaný chodník popri Bratislavskej ulici. Priebeh prác dokumentujú aktivisti na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu