Žilinský kraj má opäť zasiahnuť výdatné sneženie, očakáva sa 20 centimetrov nového snehu


Foto: Žilinský kraj má opäť zasiahnuť výdatné sneženie, očakáva sa 20 centimetrov nového snehu

Vo štvrtok (9.12.) a v piatok (10.12.) má na väčšinu územia Slovenska doraziť ďalšie výdatné sneženie. Meteorológovia predpovedajú, že zasiahne aj časť Žilinského kraja. V tejto súvislosti vydali výstrahy prvého stupňa pre okresy Žilina, Bytča, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) spresnil, že očakávať môžeme desať až dvadsať centimetrov nového snehu. Súvislá pokrývka predstavuje riziko najmä v doprave, kde hrozia kolízie či dopravné nehody. Nebezpečné bývajú aj pády osôb na šmykľavých chodníkoch.

Situácia môže byť opäť najkritickejšia práve v oblasti hôr a horských priechodov. Trvanie meteorologickej výstrahy je od  štvrtku 9. decembra 00:00 hod. do piatku 10. decembra 06:00 hod.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje Slovenský hydrometeorologický ústav..

Meteorologické výstrahy platné od 9.12.2021 | Zdroj: SHMÚ



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Slovenský hydrometeorologický ústav