Namiesto Mikuláša prišiel požiar: Rodina zo Stránskeho prišla pred Vianocami o domov, pomôcť im môžete v zbierke


Foto: Namiesto Mikuláša prišiel požiar: Rodina zo Stránskeho prišla pred Vianocami o domov, pomôcť im môžete v zbierke Foto: Dom je po požiari neobývateľný

Celý požiar začal niekde v oblasti terasy za domom približne o 1:20 hodine, do pár minút sa rozšíril natoľko, že domov museli obyvatelia opustiť skokom z horného poschodia. V čase, kedy požiar vypukol, už všetci spali. Štastie v nešťastí bol aspoň vlastný psík, ktorý po ucítení dymu začal štekať a tým zobudil majiteľov domu.

Vo veľkom šoku a rýchlosti museli privolať pomoc. A urýchlene opustiť domov: „Netrvalo ani dve minúty a kúdle dymu aj oheň boli už aj na hornom poschodí. Ja ako jediná som z balkónu zle skočila a dopadla tak, že som si zlomila nejaké stavce. Aktuálne som v nemocnici,“ potvrdila Nikoleta, ktorej prosbu o pomoc s číslom účtu prezdieľavajú ľudia na sociálnych sieťach.

V mieste, kde mal požiar vypuknúť, sa nachádza iba jedna zástrčka. V nej mohlo dôjsť k skratu, a aj keď zatiaľ nebolo vylúčené ani úmyselné podpálenie, tomu v rodine neveria. Požiar v dome stihli uhasiť hasiči skôr, ako sa rozšíril na susedné domy a autá. Okrem zranenia mladej ženy už nedošlo k výraznejšiemu poraneniu, nutná bola ešte kyslíková terapia pre vysoké množstvo vdýchnutého dymu. 

Dom je po požiari neobývateľný a rodina nateraz nevie, kde strávi Vianoce. Zatiaľ im podali pomocnú ruku členovia rodiny, u ktorých môžu prebývať. A pomoc poskytuje aj okolie vrátane neznámych ľudí, nielen formou zbierky:


„Ani sama som nečakala, že toľko dobrých ľudí nám bude písať a pomáhať, či už finančne alebo slovami, alebo ponukou nejakého oblečenia. Je to veľmi ťažká situácia, dosť traumatizujúca, keď len bezmocne pozeráte na to, ako vám mizne všetko, čo ste mali a vybudovali. Všetci sme boli v šoku, no našťastie sme všetci rýchlo reagovali,“ dodáva mladá žena, ktorá ďakuje ľuďom za pomoc.

„Každému sa chcem aj toto cestou poďakovať - všetkým mojim kamarátom a kamarátom mojich kamarátov, aj všetkým ľuďom, ktorí nás ani nepoznajú a pomáhajú nám. Či už finančne, alebo inou formou. Je to veľká rana a takíto ľudia ju hoja. Zo srdca vám všetkým ďakujeme a keby sa stala hocikomu podobná situácia, vždy by som pre kohokoľvek urobila to isté. Ďakujeme!“

Zasiahnutú rodinu môžete podporiť finančným príspevkom v podobe prevodu na tento účet IBAN SK42 0200 0000 0034 1289 0453



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu