VIDEO: V tuneli Višňové začne výstavba podkladu pod vozovkou, vo vonkajšej časti betónujú najdlhšie mosty


Foto: VIDEO: V tuneli Višňové začne výstavba podkladu pod vozovkou, vo vonkajšej časti betónujú najdlhšie mosty Foto: visnovebude.sk

Dostavba dôležitého diaľničného úseku pri Žiline pokračuje podľa plánov. V tuneli Višňové je momentálne zabetónovaných už 150 klenieb, napredujú aj práce na dokončení primárneho ostenia. Na niektorých úsekoch tunela už čoskoro odštartuje príprava podkladových vrstiev nachádzajúcich sa pod vozovkou.

Podľa informácií Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) odhalili kamerové skúšky drenážneho potrubia značné vady. Práce mal vykonávať ešte predošlý zhotoviteľ, ten súčasný ich bude musieť opraviť.

Výrazný posun je opäť možné sledovať aj na vonkajšej časti stavby. V oblasti troch najdlhších mostných objektoch sa každý deň betónuje. Dva z nich sa navyše nachádzajú v náročných geologických podmienkach zosuvného územia.

Na druhom najdlhšom moste tejto stavby, ktorý bude mať dĺžku 600 metrov, začali práce na výsuvnej skruži a je zabetónované prvé pole mosta. Tretí najdlhší most dĺžky 400 metrov realizuje zhotoviteľ technológiou letmej betonáže.

„Debníme zárodok nosnej konštrukcie a následne tu osadíme betonársky vozík. Čakajú nás náročné podmienky prichádzajúcej zimy, uvidíme, aké ďalšie práce nám počasie dovolí realizovať,“ hodnotí situáciu na stavbe Viliam Kučera, vedúci strediska mostov zo Skanska SK.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu