V obci Kolárovice horel rodinný dom, zasahovalo 12 profesionálnych a 9 dobrovoľných hasičov


Foto: V obci Kolárovice horel rodinný dom, zasahovalo 12 profesionálnych a 9 dobrovoľných hasičov Foto: KR HaZZ v Žiline

V stredu 24. novembra krátko po piatej hodine ráno vypukol v rodinnom dome v obci Kolárovice (okres Bytča) požiar. Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline po prijatí hlásenia vyslalo na rýchly zásah posádky hasičov z Bytče aj zo Žiliny a členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Kolárovice, Makov a Kolárovice-vrchy.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar strechy murovaného dvojpodlažného rodinného domu, pri ktorom došlo k zraneniu jednej osoby. Zranená osoba bola ošetrená privolanou Záchrannou zdravotnou službou, ktorá osobu transportovala na ďalšie ošetrenie do zdravotníckeho zariadenia,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Hasičom sa podarilo požiar lokalizovať po približne troch hodinách. Postupným rozoberaním strešnej konštrukcie a vyhľadávaním skrytých ohnísk za pomoci termokamery odstraňovali následky. Situáciu sa podarilo úplne dostať pod kontrolu približne okolo 12:00 hod., kedy bol požiar uhasený.


Na zásah museli príslušníci používať autonómne dýchacie prístroje. Objekt následne po požiari odovzdali na dohľad členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Kolárovice. Na miesto prizvali aj pracovníkov elektrární a plynární a tiež hliadku policajného zboru.

„Zasahovalo 12 profesionálnych a 9 dobrovoľných hasičov s ôsmimi kusmi hasičskej techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodal Michal Kypus.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline