Ružomberská nemocnica obmedzuje operatívu a navyšuje počet lôžok pre nakazených covidom


Foto: Ružomberská nemocnica obmedzuje operatívu a navyšuje počet lôžok pre nakazených covidom

Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) SNP v Ružomberku od zajtra (17. november) navyšuje počet lôžok pre kovidových pacientov, hoci októbrový požiar, ktorý poškodil časť nemocnice, obmedzil jej kapacity.

„Od 17. novembra bude pre pacientov s ochorením covid-19 k dispozícii celkovo sedem lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu, päť lôžok s vysokoprietokovým kyslíkom a 35 lôžok s kyslíkom,” poznamenala hovorkyňa ružomberskej nemocnice Petra Dišková.

Operatíva bude obmedzená

Kvôli navýšeniu lôžok pre nakazených pacientov musí nemocnica do odvolania obmedziť plánovanú operatívu. Ako poznamenala hovorkyňa Dišková, urgentné stavy majú prednosť a taktiež aj onkologickí pacienti vyžadujúci si operačný výkon. Operácie budú však vykonávané v obmedzenej miere, vzhľadom na vyťaženosť pracovníkov nemocnice.

Dišková dodala, že pacienti, ktorí majú plánovanú operáciu a kvôli vyťaženosti budú mať termíny operácie posunuté alebo zrušené, budú tak telefonicky oboznámení príslušnou klinikou alebo pracoviskom. Obsadenosť lôžok pre kovidových pacientov je nateraz v počte 36.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu