Turista si pri zostupe z vrchu Tlstá vážne poranil členok, pre náročný terén zasahovali leteckí záchranári


Foto: Turista si pri zostupe z vrchu Tlstá vážne poranil členok, pre náročný terén zasahovali leteckí záchranári Foto: ilustračné

Horskí záchranári z Veľkej Fatry opäť zasahovali v teréne. Pomoc potreboval v nedeľu 7. novembra v popoludňajších hodinách 32-ročný muž, ktorý si počas zostupu z vrchu Tlstá poranil členok. Keďže nebol schopný samostatne pokračovať, zostal odkázaný na pomoc Horskej záchrannej služby (HZS).

Po príchode na miesto záchranári zraneného muža vyšetrili. Vzhľadom na rozsah poranenia a exponovanosť terénu sa rozhodli požiadať o súčinnosť leteckých záchranárov zo Žiliny. Tí z heliportu v Martine vzali na palubu ďalšieho horského záchranára.

V obci Blatnica (okres Martin) posádka leteckých záchranárov vysadila lekárku a ďalej letela smerom na Tlstú. Medzitým záchranári HZS zraneného turistu zateplili, zafixovali mu končatinu, od bolesti mu podali inhalačné analgetikum a pripravili ho na letecký transport.

„Po prílete vrtuľníka do oblasti bol na mieste nehody vysadený horský záchranár, s ktorým bol zranený muž v trojrohej sedačke letecky evakuovaný z terénu. Po medzipristátí v Blatnici, kde si ho prevzala do rúk lekárka, bol pacient naložený na palubu vrtuľníka a transportovaný do nemocnice v Martine,“ spresnila Horská záchranná služba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba