Dve centrá sociálnych služieb v Žilinskom kraji boli zrekonštruované. Cena sa vyšplhala na takmer 700-tisíc eur


Foto: Dve centrá sociálnych služieb v Žilinskom kraji boli zrekonštruované. Cena sa vyšplhala na takmer 700-tisíc eur
Galéria: 4 fotky
Foto: Žilinský samosprávny kraj

V rekonštrukcii v CSS Horný Turiec boli zahrnuté vykurovacie systémy a zateplenie budov – to pozostávalo z výmeny starých teplovodných rozvodov na vykurovanie a distribúciu tepla, teplej vody a hydraulické regulovanie rozvodov ústredného kúrenia vo všetkých objektoch.

Podľa slov hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Lucie Lašovej boli rekonštrukčné práce nadväzujúce na prvú etapu, v ktorej vybudovali novú kotolňu. „ŽSK investoval z vlastných zdrojov do komplexnej obnovy inžinierskych sietí 246 988 eur,“ doplnila Lašová. V zariadeniach žije 255 klientov, ale ponúkajú aj desať ambulantných miest.

Rekonštrukcie nekončia

Rozsiahlymi stavebnými úpravami prešla aj CSS Letokruhy v Žiline, v ktorom žije 292 klientov. rekonštrukcia pozostávala zo zateplenia steny obvodového plášťa, loggie, osadili sa aj nové bezpečnostné ochranné mreže a bleskozvod. Na schodisku bola namontovaná nová schodisková stena a vymenili sa aj všetky okná. Pribudli aj plne automatické dvere. ŽSK zafinancoval túto rekonštrukciu v celkovej sume 444 125 eur.


Aktuálne sa pracuje aj na príprave ďalšej etapy, v ktorej by sa mal zatepliť obvodový plášť aj na ďalšej budove, kde bola už zrekonštruovaná strecha.

„Zvyšovanie energetickej efektívnosti budov našich zariadení sa nielen výrazne podieľa na úspore financií za energie, ale prispieva k lepšiemu komfortu obyvateľov domovov i zamestnancov. A to je náš primárny cieľ. Ušetrené zdroje tak môžeme investovať do ďalšieho skvalitňovania a dopĺňania služieb pre našich klientov,“ doplnila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinský samosprávny kraj