Policajti zachránili muža topiaceho sa v rieke Váh, vytiahnutie na breh komplikoval silný prúd


Foto: Policajti zachránili muža topiaceho sa v rieke Váh, vytiahnutie na breh komplikoval silný prúd Foto: KR PZ Žilina

Bytčianski policajti riskovali v uplynulých dňoch svoj vlastný život, aby zachránili muža, ktorý sa topil v rieke. Úspešného zásahu sa zúčastnili príslušníci z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bytči ppráp. Matúš Gabriel a stržm. Mgr. Bc. Katarína Jánošíková.

Policajti boli počas výkonu svojej služby vyslaní operačným strediskom na preverenie udalosti nahlásenej z okolia rieky Váh. Podľa oznamu sa mal vo vode nachádzať topiaci muž.

„Po príchode na miesto zbadali v rieke muža, ktorý sa topil a volal o pomoc. Za topiacim sa mužom okamžite skočil do rieky ppráp. Matúš Gabriel, avšak prúd rieky bol natoľko silný, že sa mu nedarilo muža vytiahnuť,“ spresňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti.

Na pomoc svojmu kolegovi sa okamžite vydala stržm. Mgr. Bc. Katarína Jánošíková, ktorá pohotovo zobrala zo služobného vozidla lano. Pomocou neho sa podarilo topiacu osobu priviazať a spoločne vytiahnuť na breh rieky.

Príslušníci po úspešnom vytiahnutí staršieho muža okamžite privolali na miesto ďalšie záchranné zložky. Do príchodu záchrannej zdravotnej služby asistovali policajtom bytčianski hasiči. Vďaka pohotovej reakcii a súčinnosti všetkých záchranných zložiek sa podarilo 83-ročného muža zachrániť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina