Žilinský kraj pre nás pripravil cyklobusy, pozrite si rozpis


Foto: Žilinský kraj pre nás pripravil cyklobusy, pozrite si rozpis
Galéria: 1 fotka

Žilinská župa vychádza cyklistom v ústrety. Pre všetkých milovníkov dvojkolesových tátošov pripravila novinku v podobe cyklobusov. Špeciálne upravené autobusy budú premávať na trase Žilina - Nová Bystrica a Žilina - Terchová. Lokality, kde budú cyklobusy jazdiť, ponúkajú množstvo zaujímavých turistických aktivít ako na strane Terchovskej, tak aj Bystrickej doliny.

Cyklobusy budú môcť využiť aj turisti

Jednou z možností, ako stráviť svoj voľný čas na bicykli, je aj využitie prepojenosti oboch dolín obsluhovaných cyklobusmi značenou cyklotrasou. „Naším hlavným zámerom je ponúknuť najmä rodinám s deťmi možnosť stráviť deň na bicykli, a to bez toho, aby museli absolvovať náročnú a dlhú trasu i do vzdialenejších lokalít nášho kraja,“ uviedol žilinský župan Juraj Blanár. Ako ďalej pripomenul, pôjde o klasické spoje pravidelnej dopravy, ktoré môžu využívať nielen pravidelní cestujúci v rámci dopravnej obslužnosti, ale aj cyklisti a samotní turisti.

Pozrite si rozpis cyklobusov

 

Za bicykel príplatok 50 centov

Prvý cyklobus slávnostne vyštartuje zo žilinskej autobusovej stanice v sobotu 13. júna 2015 za účasti predsedu ŽSK na prvom rannom spoji o 8.30 h. s odchodom do Novej Bystrice a o 9.00 h. v smere do Terchovej. V období od 14. júna do konca augusta budú autobusy pre cyklistov premávať cez víkendy a sviatky podľa schváleného prepravného poriadku zmluvného prepravcu. Cyklobusy budú prepravovať cestujúcich podľa bežných tarifných podmienok platných pre SAD Žilina, za bicykel si cyklista priplatí navyše 50 centov.

„Pretože kapacita cyklovleku je 24 bicyklov, cestujúci si budú musieť zakúpiť miestenku a cestovný lístok pred samotnou jazdou prostredníctvom predpredajného systému AMSBus. A to buď priamo elektronicky na www.amsbus.sk, alebo osobne na Klientských centrách SAD Žilina (KC OC Mirage, AS Žilina, AS Martin, AS Čadca), prípadne u všetkých predajcov cestovných lístkov a miesteniek AMSBus,“ doplnil riaditeľ odboru dopravy ŽSK Ivan Mokrý. Tohtoročné leto pôjde o skúšobnú prevádzku, na základe ktorej sa župa rozhodne, v akej miere bude podobné aktivity podporovať i v ostatných regiónoch Žilinského kraja.

Bližšie informácie o tarifných a prepravných podmienkach a o cestovnom poriadku nájdu záujemcovia na internetovej stránke župy www.zilinskazupa.sk alebo na stránke zmluvného dopravcu www.sadzilina.sk.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK