Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku pozastavuje kvôli požiaru plánované operácie


Foto: Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku pozastavuje kvôli požiaru plánované operácie Foto: Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok

Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku pristúpila v súvislosti s požiarom dňa 17. októbra k pozastaveniu plánovaných operačných zákrokov. Oheň zasiahol dnes v dopoludňajších hodinách jednu z budov v areáli nemocnice a spôsobil pomerne rozsiahle škody na najvyššom poschodí.

Z dôvodu veľkého rozsahu poškodenia budovy chirurgického pavilónu rozhodlo vedenie o pozastavení plánovanej operatívy na klinikách chirurgie, neurochirurgie, cievnej chirurgie a ortopédie a úrazovej chirurgie na najbližších 48 hodín.

„Rovnako sú zrušené aj plánované rehabilitácie pacientov na Klinike fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Pracovníci jednotlivých kliník budú postupne kontaktovať pacientov, ktorí mali v najbližších dvoch dňoch, t.j. 18. a 19. októbra 2021 plánovaný výkon na niektorom z vyššie uvedených pracovísk,“ spresňuje nemocnica na sociálnej sieti.

Pacienti postupne dostanú náhradný termín operácie hneď ako to situácia v nemocnici umožní. V tejto súvislosti je k dispozícii aj infolinka ÚVN na telefónnom čísle 044 / 438 2929, prípadne je možnosť získať bližšie informácie prostredníctvom e-mailu na uvn@uvn.sk.

Ústredná vojenská nemocnica prosí pacientov, aby sledovali aktuality na webovej stránke nemocnice www.uvn.sk, kde sa bude priebežne informovať o aktuálnej situácii a prijatých opatreniach.


Požiar vypukol krátko pred 07:30 hod. a hasičom sa ho podarilo zlikvidovať. Približne po dvoch hodinách však došlo k opätovnému rozhoreniu. Na likvidácii sa podieľali takmer tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov. 

Plamene zachvátili strechu chirurgického pavilónu, pacienti a personál boli presunutí do inej časti nemocnice. Na mieste zasahovali hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

Galéria: 9 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok