Cyklista si pri páde v parku Malinô Brdo poranil chrbticu, do nemocnice ho museli previezť letecky


Foto: Cyklista si pri páde v parku Malinô Brdo poranil chrbticu, do nemocnice ho museli previezť letecky Foto: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE

V nedeľu 26. septembra boli leteckí záchranári vyslaní na pomoc do oblasti bike parku Malinô Brdo. Posádka tam zasahovala v súčinnosti s horskými záchranármi. Pomoc potreboval 26-ročný cyklista, ktorý po páde utrpel poranenie chrbtice.

„Po lokalizácii miesta boli lekár spolu s horským záchranárom vysadení na najbližšom možnom mieste od zraneného, následne ho dosiahli peším výstupom,“ spresňuje Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE na sociálnej sieti.

Cyklista bol ošetrený a prevezený na čistinku, odkiaľ ho bolo možné evakuovať pomocou lanovej techniky. Vo vákuovom matraci ho následne z ťažko dostupného terénu premiestnili a počas medzipristátia mu lekár doplnil ďalšiu potrebnú liečbu.

Zranený mladý cyklista bol v stabilizovanom stave a pri vedomí s podozrením na úraz hrudnej a krčnej časti chrbtice vrtuľníkom transportovaný do Univerzitnej nemocnice v Martine.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE