22-ročný Ľubomír a 28-ročný Miroslav kradli na cintorínoch, spôsobili škodu za viac ako 8-tisíc eur


Foto: 22-ročný Ľubomír a 28-ročný Miroslav kradli na cintorínoch, spôsobili škodu za viac ako 8-tisíc eur Foto: KR PZ Žilina

Polícii sa podarilo odhaliť a zadržať dvoch mužov, ktorí mali počas septembra kradnúť predajné pulty na sviečky z cintorínov. Podozrivých z majetkovej trestnej činnosti odhalili a zadržali kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci v spolupráci s policajtmi z Obvodných oddelení Policajného zboru Stará Bystrica a Krásno nad Kysucou.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 22 ročného Ľubomíra a 28 ročného Miroslava z trestného činu krádeže v spolupáchateľstve v siedmich skutkoch. V ďalších štyroch skutkoch čelí obvineniu z trestného činu krádeže len mladší z dvojice mužov,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Mladí muži spôsobili predbežnú škodu vo výške 8 221 €

Obvinení muži mali spoločným konaním v priebehu septembri tohto roka odcudziť celkovo sedem predajných pultov na sviečky z cintorínov v okrese Čadca. Ďalšie štyri predajné pulty na sviečky mal v tom istom období z cintorínov v Čadci odcudziť len mladší z dvojice obvinených mužov.

„Počas vyšetrovania boli zaistené niektoré odcudzené veci, ktoré budú po vykonaní potrebných úkonov vrátené oprávnenej osobe. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie oboch obvinených mužov do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina