Originál Mníchovský špeciál v Žiline: U ARMINA zažijete pravý Oktoberfest s litrovým krígľom a bavorskými špecialitami


Foto: Originál Mníchovský špeciál v Žiline: U ARMINA zažijete pravý Oktoberfest s litrovým krígľom a bavorskými špecialitami

Zažiť gurmánsky pôžitok ako na Oktoberfeste môžu Žilinčania a návštevníci v centre mesta v reštaurácii U ARMINA, kde ako jediní široko, ďaleko čapujú originálny Mníchovský špeciál Paulaner 6%, oficiálne pivo Oktoberfestu 2021. Načapujú vám ho do litrových pohárov presne tak, ako keby ste sa nachádzali uprostred bavorskej metropoly. Jeho cena je oproti mníchovu polovičná.

K tomu máte možnosť počas celej doby trvania festivalu ochutnať bavorské špeciality ako Wiener Schnitzel -  pravý Viedenský rezeň z teľacieho mäsa, so zemiakovým šalátom s cibuľkou. Alebo ochutnajte Norimberské pečené klobásky, chrumkavé koleno či teľací perkelt s domácimi haluškami. Chýbať nesmie, samozrejme, ani luhovaný praclík. 

Októberfest U ARMINA už beží a má obrovský úspech po prvom víkende, pokračuje aj počas týždňa a cez víkend. Následne bude podľa možností prebiehať až do vypredania celej várky piva Paulaner Oktoberfest.

Rezervujte si stôl už teraz, aby ste si mohli vychutnať jedinečnú atmosféru OKTOBERFESTU.  Reštaurácia U ARMINA sa nachádza v úplnom centre na Bottovej ulici 7, rezervovať je možné na tel. čísle 041/ 516 60 41 alebo na www.uarmina.sk 

Svet poctivého jedla a piva U ARMINA

Keď v roku 1877 kúpil dom Armin Baumhorn so svojou manželkou, už dávno Baumhornovci patrili k významným žilinským rodinám. Armin Baumhorn bol obchodník aj pekár, a na Bottovej ulici mal svoju pekáreň.

V roku 1913 si Baumhornovci zriadili ako prví v meste elektrický miešač na miesenie cesta. Prelomový vynález im pomáhal vo výraznej miere uľahčiť si najťažšiu aj najdôležitejšiu prácu pri výrobe pekárskych výrobkov. V pekárskom remesle pokračoval aj ich syn Izidor.

„Pre nás sa stala poctivá práca a kvalitné služby, ktoré Armin Baumhorn na Bottovej ulici ponúkal inšpiráciou. Preto sme sa rozhodli rovnako ako Armin kedysi, priniesť na Bottovu znovu poctivý a chutný zážitok. Tentokrát nepôjde však o pekárske výrobky, ale o kvalitné jedlá slovenských kuchýň a kúsok z pivného sveta v podobe tankového aj remeselného piva a najpredávanejšej IPY všetkých čias,“ vysvetľuje Michal Janásek z reštaurácie U ARMINA. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR U ARMINA