Ďalší odchovanec žilinskej cyklistiky mieri ku profesionálom, Martin Svrček bude štartovat za Deceuninck – Quick-Step


Foto: Ďalší odchovanec žilinskej cyklistiky mieri ku profesionálom, Martin Svrček bude štartovat za Deceuninck – Quick-Step Foto: Martin Svrček. Zdroj: CyS – Akadémia Petra Sagana

Slovenský cyklista Martin Svrček včera oznámil prestup z talianskeho tímu Franco Balerini do špičkového profesionálneho klubu Deceuninck – Quick-Step. Martin pochádza z dedinky Nesluša a je študentom Spojenej školy na Rosinskej ceste 4 v Žiline.

Ako športovec najskôr začínal s hokejom a v rámci prípravy si vyskúšal aj cyklistiku. Chvíľu dokonca dokázal kombinovať oba športy. Avšak už v žiackom veku sa rozhodol venovať naplno práve cyklistike vo vtedajšom Cyklistickom spolku Žilina, ktorý momentálne poznáme pod názvom CyS – Akadémia Petra Sagana.

Martin sa už od začiatku javil ako veľký talent a aj tak ďalej na sebe tvrdo pracoval a rozvíjal svoje schopnosti. V kategórii kadetov (15-16rokov) sa dokázal presadiť aj na medzinárodnej úrovni, čo vyvrcholilo ziskom bronzovej medaily v cestnej cyklistike na Medzinárodnom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Baku 2019. Vďaka jeho výsledkom si ho všimli aj za hranicami Slovenska a Martinovi sa podarilo už po prvom roku medzi juniormi prestúpiť do talianskeho tímu Franco Balerini.

Martin Svrček je mnohonásobným majstrom Slovenska vo viacerých kategóriách i cyklistických odvetviach či disciplínach. V tomto roku sa stal dvojnásobným majstrom Slovenska v časovke aj v cestných pretekoch jednotlivcov medzi juniormi. Na nedávno skončených Majstrovstvách Európy 2021, ktoré sa konali v Trente (ITA), obsadil peknú ôsmu priečku a už v piatok ráno 24.9.2021 bude štartovať na Svetovom šampionáte v Belgicku medzi juniormi.


„Veľmi ma teší, že z nášho klubu sa opäť podarilo ďalšiemu talentu prestúpiť do sveta vrcholovej cyklistiky. Je pekné vidieť ako sa práca trénerov i pretekárov z CyS – Akadémie Petra Sagana pretavuje na úspechy v medzinárodnom prostredí. Všetkých nás to určite motivuje pracovať s našou mládežou aj naďalej,“ uviedol Matej Vyšňa, manažér CyS – Akadémie Petra Sagana.

Martin Svrček sa už svojimi úspechmi zaradil medzi ďalších významných odchovancov mládežníckej cyklistiky z CyS – Akadémie Petra Sagana, ktorú už dlhé roky vedie Milan Novosad v spolupráci s Michalom Vyšňom.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu