Preteky Okolo Slovenska dnes prídu do Žilinského kraja, druhá etapa končí v Dolnom Kubíne


Foto: Preteky Okolo Slovenska dnes prídu do Žilinského kraja, druhá etapa končí v Dolnom Kubíne Foto: Mapa preteku - okoloslovenska.com

Po prvej etape 65. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktorá sa odohrala na východe, dnes príde kvalitne obsadený pelotón do Dolného Kubína. Práve tu končí druhá etapa o celkovej dĺžke 179,7 kilometrov zo Spišského Podhradia. Následne v Dolnom Kubíne odštartuje v sobotu 18. septembra tretia etapa, vedúca Oravou a Kysucami so zakončením v Považskej Bystrici.

Lídrom podujatia so žltým dresom je Álvaro Hodeg z tímu Deceuninck – Quick-Step, druhá priečka a dres najlepšieho domáceho pretekára patrí Petrovi Saganovi (Bora – hansgrohe). Do Dolného Kubína by dnes najrýchlejší pretekári mali doraziť približne okolo 17. hodiny


Najbližšie k Žiline bude zajtra možné vidieť balík cyklistov v Belej, kam by mal doraziť okolo 12. hodiny alebo v Kotešovej, kde je predpokladaný príchod stanovený okolo 13:30 hodiny. Organizátori preteku zverejnili predpokladané príchody v závislosti od rýchlosti pretekárov na stránke popisu etapy (kliknutím na tento odkaz otvoríte)

V drese nemeckého tímu Bora - hansgrohe štartuje okrem Petra Sagana aj jeho brat Juraj či Erik Baška. Jedným z najväčších ťahákov podujatia je účasť Chrisa Frooma v drese Israel Start-Up Nation a v drese českého Topforex – ATT Investments preteká aj žilinský talent a odchovanec CyS – akadémie Petra Sagana Matúš Štoček. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu