Letný areál plavárne v Žiline by mohol slúžiť celoročne. V septembri ho využijú na koncert žilinských kapiel


Foto: Letný areál plavárne v Žiline by mohol slúžiť celoročne. V septembri ho využijú na koncert žilinských kapiel

V časoch, kedy v Žiline akútne chýba väčšia športová hala alebo moderný priestor, ktorý sa nachádza v dobrej dostupnej vzdialenosti a disponuje potrebným vybavením, plánuje vedenie žilinskej plavárne začať využívať areál vonkajšieho kúpaliska počas celého roku:

„Zámer vedenia plavárne je využívať areál letného kúpaliska celoročne. Za týmto účelom pripravujeme projekt s útvarom hlavného architekta, aby sme v budúcnosti dokázali ponúknuť návštevníkom napríklad korčuľovanie na ľade, letné kino a alebo iné športové aktivity,“ potvrdil Ivan Budai zo Správy športových zariadení mesta Žilina.

Výhodou letného areálu je, že sú tu k dispozícii napríklad bufety a sociálne zariadenia. V najbližších rokoch navyše plánujú zmodernizovať priestor letného kúpaliska a takisto by mal pribudnúť nový tobogán, konkrétne štvordráhová šmykľavka.

Prvým podujatím s využitím areálu letného kúpaliska v Žiline vrátane potrebného vybavenia je hudobný koncert v sobotu 4. septembra, na ktorý pozvali známe žilinské hudobné kapely s cieľom spríjemniť návštevníkom záver letnej sezóny.


Návštevníci areálu sa môžu tešiť na kapely Ever long, Cybo, Doris Day Band, HT, AYA a Arzén.

„Počas celého koncertu budú k dispozícií všetky bufety a sociálne zariadenia. Upozorňujeme návštevníkov, že plávanie v bazénoch je z bezpečnostných dôvodov povolené do 19:00 hod.,“ doplnil Ivan Budai.

Žilinská plaváreň prechádza postupne modernizáciou a v budúcnosti by mohol pribudnúť aj nový 25 metrový krytý bazén. Tento rok sa podarilo otvoriť zrekonštruované priestory hlavného vstupu s niekoľkými ďalšími novinkami, návštevníci plavárne využívajú moderný turniketový systém a inteligentné šatne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu