Atletický oddiel Žilina opäť úspešný na viacerých súťažiach, športovci získali niekoľko medailí


Foto: Atletický oddiel Žilina opäť úspešný na viacerých súťažiach, športovci získali niekoľko medailí Foto: Atletický oddiel Žilina

Atletické súťaže sú aktuálne v plnom prúde, žilinskí športovci absolvujú takmer každý víkend preteky a medzitým sa zúčastňujú aj Majstrovstiev Slovenska. Ako po minulé roky, tak aj tento bol pre Atletický oddiel Žilina veľmi úspešný - športovci získali dva tituly Majstrov Slovenska, dve druhé miesta, dve tretie a k tomu ešte krásne umiestnenia v prvej osmičke a veľa osobných rekordov.

Na Majstrovstvách SR v kategórii dorastu sa podarilo získať medailu Michalovi Bačíkovi v skoku do diaľky. Zároveň tak prekonal osobný rekord o 34 centimetrov. Do súťaže nastupoval s osobným rekordom 621 cm - prvý aj druhý pokus sa k nemu priblížil, avšak v treťom už „zaletel“ na 655 cm. Vo štvrtom pridal ešte jeden centimeter a dosiahol hranicu 656 cm vďaka čomu získal striebornú medailu.

Michalovi sa darilo aj v rozbehu na 100 metrov, kde posunul svoj osobný rekord o pol sekundy a zabezpečil si jednoznačný postup do finále. Aj vo finále ďalej posunul osobný rekord, avšak chýbalo mu 0,05 s do získania bronzovej medaily. V behu na 200 metrov dokonca zlepšil čas o 0,8 sekundy na skvelých 23,08 s a samozrejme mu neušla finálová osmička, v ktorej získal piate miesto.

Z majstrovstiev SR v kategórii juniorov si titul právom odniesla Emma Paulínyová. Na svojej silnej trati na 800 metrov mala pred druhou súperkou náskok až 9 sekúnd.

O ďalšiu medailu sa zaslúžila Veronika Kuricová v skoku do výšky, ktorý sa vyvíjal športovo veľmi dramaticky. Až šestica pretekárok skočila 164 cm a o medailistkách sa rozhodovalo na skočené pokusy. Veronika do posledného pokusu držala druhé miesto, avšak pretekárka z Bratislavy ako jediná skočila 168 cm, kvôli čomu si Veronika nakoniec odniesla bronzovú medailu.

Števka Michaličlová ako najmladšia pretekárka zabojovala na trati s dĺžkou 1 500 metrov, kde dosiahla výsledný čas 5:33,75 - čo predstavuje jej osobný rekord a zároveň získanie 5. miesta.


Na majstrovstvách SR v kategórii mužov a žien získali žilinskí športovci dve medaily. Tú najcennejšiu - titul majsterky Slovenska a k tomu ešte osobný rekord posunutý o 16 sekúnd na 17:26,57 získala v behu na 5 000 metrov Zuzana Michaličková.  K tomu pridala ešte ďalšie krásne umiestenia - 4.miesto v behu na 1 500 m a ďalší osobný rekord a 6. miesto v behu na 800 metrovej trati.

Emma Paulínyová v behu na 800 metrov poriadne potrápila reprezentantku SR Ivetu Putalovú - len 0,24 sekundy ju delilo od druhého miesta, pričom v novom osobnom rekorde 2:10,64 min získala bronzovú medailu.

Na Majstrovstvách SR vo viacbojoch, ktoré sa konali na novom štadióne v Martine, bola úspešná Žilinčanka Veronika Kuricová. Prvý deň viacbojárskych disciplín sa jej darilo najmä v technických disciplínach. Vo vrhu guľou pokorila svoj osobný rekord skoro o jeden meter a dosiahla 7,57 m.

Pri skoku do výšky vzhľadom k malým možnostiam trénovať mala výsledok 158 cm, pričom jej osobný rekord je až 165 cm. V bežeckých disciplínach na 200 metrov a 100 metrov s prekážkami Veroniku trápila rýchlosť a prišla tak o šancu lepšie bodovať.

Druhý  deň Veroniku čakali tri disciplíny, ktoré boli opäť technické a zvládnuté na výbornú. V hode oštepom dosiahla osobný rekord 24,14 m a v skoku do diaľky doskočila 507 cm. Na záver v behu na 800 metrov, čo je pre viacbojárov obávaná disciplína, sa Veronika popasovala až na dno svojich posledných síl a celkovo získala 3 207 bodov a striebornú medailu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Atletický oddiel Žilina