V obchodoch s hračkami v Žilinskom kraji našli stavebnice pre deti, ktoré môžu byť rizikové


Foto: V obchodoch s hračkami v Žilinskom kraji našli stavebnice pre deti, ktoré môžu byť rizikové Foto: Finančná správa

Príslušníci Finančnej správy objavili v troch obchodoch s hračkami v Žilinskom kraji tovar, ktorý môže byť pre deti potenciálne nebezpečný. Na produkty vykazujúce znaky napodobeniny narazili v mestách Tvrdošín a Ružomberok.

Keďže kvalita falzifikátov nie je zaručená a hra so skladačkami môže byť pre deti riziková, museli tento tovar na mieste zaistiť.

„Príslušníci si pri kontrole v troch obchodoch s hračkami všimli na predajných regáloch stavebnice, ktoré sa podľa prvotných znakov javili ako napodobeniny. Išlo o skladačky s obľúbenou policajnou, hasičskou či vojenskou tematikou, pre milovníkov zvierat zase stavebnice farmy a pre malé slečny princezné a dievčenský svet,“ uviedla Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.


Podozrivé bolo vyobrazenie ochrannej známky a celkové vyhotovenie a spracovanie výrobkov. Všetci majitelia predajní preukázali kontrolujúcej hliadke ako a od koho produkty nadobudli. Podľa ich vyjadrení však netušili, že môžu byť napodobeninami.

„Príslušníci finančnej správy tovar zaistili a požiadali o odborné vyjadrenie zástupcu držiteľa ochrannej známky, o ktorej mali podozrenie, že bola zneužitá. Ten to už v niektorých prípadoch potvrdil,“ spresnila B. Chríbiková.

Zaistené falzifikáty hračiek budú musieť zlikvidovať, pretože existuje pochybnosť o ich kvalite a z tohto dôvodu nie je možné zaručiť bezpečnosť detí, ktorým sú určené.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa