V tuneli Višňové prebieha betonáž sekundárneho ostenia, analýza poškodení má byť hotová do konca júla


Foto: V tuneli Višňové prebieha betonáž sekundárneho ostenia, analýza poškodení má byť hotová do konca júla Foto: Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby SR

Práce na dostavbe tunela Višňové sa postupne rozbiehajú, nový zhotoviteľ sa na stavenisku pohybuje už od konca apríla. Aktívnu stavebnú činnosť je možné niekoľko dní vidieť aj v oblasti mostného objektu, ktorý vedie ponad prepojovaciu cestu z Višňového do Turia. Aktuálne sa vykonáva betonáž mostných pilierov a betonáž sekundárneho ostenia v tuneli.

Minister dopravy Andrej Doležal dnes na sociálnej sieti informoval, že do konca júla by mala byť ukončená analýza stavu tunela, na základe ktorej sa zvolí ďalší postup prác. Po vykonaní obhliadok a hĺbkového skenovania hrúbky betónu sa určí, či je potrebné niektoré časti sanovať, alebo kompletne zbúrať a postaviť nanovo.

„Aby mali práce potrebné tempo, priamo na stavenisku budem mať aj môjho poradcu Jána Kušníra. Poveril som ho, aby priebežne mapoval situáciu, zúčastňoval sa na kontrolných dňoch a pravidelne ma informoval o otvorených bodoch aj prípadných problémoch,“ spresnil minister.

Nedávno riešili na tomto veľkom stavenisku aj rozdelenie priestoru oboch tunelových rúr na jednotlivé pracoviská. Zároveň došlo k vyčisteniu a príprave rozdelených pracovísk vo vnútri tunela na výkon potrebných prác.


Zhotoviteľ si pripravil terén pre realizáciu základových pásov či vykonal montáž izolatérskeho a debniaceho vozňa, ktoré slúžia na ukladanie medziľahlej izolácie medzi primárne a sekundárne ostenie a realizáciu sekundárneho ostenia. Na stavbe sa počíta s použitím celkom dvoch izolátorských vozňov a päť debniacich vozňov.

Pozrite si video, ako vyzeral stav tunela Višňové v septembri minulého roka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby SR