V Kii pri Žiline vyrobili už štyri milióny vozidiel. Zamestnanci dostali spomienkovú plechovku džúsu


Foto: V Kii pri Žiline vyrobili už štyri milióny vozidiel. Zamestnanci dostali spomienkovú plechovku džúsu Foto: Kia Slovakia

Výrobný závod značky Kia v Tepličke nad Váhom prednedávnom dosiahol míľnik výroby, z liniek zišlo štvormiliónte vozidlo. Model pripadol na Sportage. Od spustenia výroby v roku 2006 sa darí zrýchliť produkciu automobilov z pásov fabriky pri Žiline.

„Prvé vozidlá v tomto závode boli z modelovej rady Ceed, ktorá je vyrábaná doteraz a je neustále navrhovaná a produkovaná v Európe predovšetkým pre európskych zákazníkov. Modely Ceed boli predstavené spolu s unikátnou sedemročnou zárukou, čo ich vynieslo medzi obľúbené modely. Kia Slovakia prekonala hranicu milión vyrobených vozidiel v roku 2012 a každé tri roky pridávala k nemu ďalší milión,“ informovala spoločnosť.

Dnes vedia na výrobných linkách vyrobiť až osem rôznych modelov - Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed a posledné tri generácie modelu Sportage.


„Len vďaka úsiliu našich výrobných operátorov, všetkých zamestnancov a dodávateľov sa nám podarilo dosiahnuť neuveriteľný míľnik v našej histórii. Kia Slovakia je dlhodobo symbolom vynikajúcej kvality, efektívnosti, bezpečnosti a moderných technológií, čo potvrdzujú úspechy našich modelov v Európe,“ poďakoval zamestnancom Kia Slovakia Seok-Bong Kim, prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia. Ako poďakovanie im firma pripravila plechovku s džúsom.

Plechovky s počtom vyrobených vozidiel obdržali zamestnanci Kia pri Žiline. Zdroj: čitateľ

Kia Slovakia patrí medzi významných výrobcov a exportérov na Slovensku, zamestnáva 3 700 ľudí, ktorým vypomáhajú moderné roboty. Nedávna investícia vo výške 70 miliónov eur umožňuje vyrábať a montovať nové benzínové motory ako odpoveď na meniace sa požiadavky trhu.

Kia vyrába benzínové motory doplnené o 1,6 litrový naftový „Smartstream“ motor. Výrobný závod v Tepličke nad Váhom je aj najväčším príjemcom štátnych peňazí v regióne zo schémy “Prvá pomoc”, vyplatených mu bolo viac ako 5,5 milióna eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kia Slovakia